Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 07 februari 2016 @ 02:17 door Travelboy , 991 keer bekeken

Dat Brussels Airlines nu deel uitmaakt van de Lufthansa-groep, maakt het personeel en de vakbonden van de luchtvaartmaatschappij wat bang. “Hopelijk worden we geen lagekostenmaatschappij”, klinkt het.
 
Door de grote luchtvaartfusie maakt Brussels Airlines al voor 45 procent deel uit van het Duitse Lufthansa. Dat zou binnenkort wel eens 100 procent kunnen worden, een vooruitzicht dat het personeel en de vakbonden van de maatschappij wat angst inboezemt. Zij vrezen dat hun bedrijf wel eens een lagekostenmaatschappij van de Duitsers zou kunnen worden.
 
“Ofwel blijft alles zoals het is, wat we zeker qua tewerkstelling willen en nastreven, maar een ander scenario is zeker ook mogelijk”, zegt vakbondsafgevaardigde Paul Buekenhout (ACV) op Radio 1. “Als we een lagekostenmaatschappij zouden worden, zal dat gevolgen hebben voor het personeel. Ook een nieuwe naam is dan niet uitgesloten.”
 
De vakbonden zien Brussels Airlines duidelijk het liefst in zijn huidige vorm voortbestaan. “Het kan, want we maken winst”, zegt Thierry Vuchelen (ACLVB). “Hopelijk beseft Lufthansa dat ook.”
 
Geert Sciot van Brussels Airlines ziet het niet zover komen. “Er worden meerdere scenario’s bekeken”, aldus Sciot. “De vraag zal zijn hoe Brussels Airlines zich gaat positioneren in deze groep. We zijn dat volop aan het bekijken. Brussels Airlines heeft al een uniek model waarbij lage tarieven én goede service aangeboden worden. Die strategie is bovendien succesvol, want we hebben 2015 afgesloten emt winst en hebben de grootste groep passagiers op de luchthaven van Zaventem. Het is de bedoeling om dit model in de toekomst verder te ontwikkelen
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.