Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2016 @ 14:24 door Travelboy , 1169 keer bekeken

Rotterdam The Hague Airport wil het aantal vluchten de komende tien jaar met 75% gaan uitbreiden waarmee er op jaarbasis 37.000 vliegtuigen landen en opstijgen. Naast de luchthaven is ook directeur van Den Haag Marketing, Marco Esser, wel in voor de plannen van de luchthaven, maar de omwonenden zijn bang voor luchtverontreiniging en lawaai, zo is vandaag te lezen in het Algemeen Dagblad.

 

Begin juli hebben de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland Joost Schrijnen dan ook benoemd als onafhankelijke verkenner voor het nieuwe luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport.

 

Schrijnen gaat toetsen of het aantal vluchten gelijk moet blijven of dat er draagvlak is voor uitbreiding van het aantal vluchten en is sinds half augustus 2016 het gesprek aangegaan met gemeenten, bewonersorganisaties en andere belanghebbenden bij de luchthaven. Schrijnen laat weten dat mensen hem ongevraagd kunnen benaderen: “Ik sta open voor iedereen die mij iets wil meegeven om tot een goede toetsing te komen.”

 

Schrijnen wordt ondersteund door adviesbureau Twynstra Gudde. De verkenningsfase wordt in het najaar afgerond met een rapportage over de bevindingen. In gemeenteraden en Provinciale Staten zal vervolgens het debat plaatsvinden, waaruit zal blijken in hoeverre er draagvlak is voor groei  van de luchthaven.

 

De gemeenten en provincie streven ernaar om in de zomer van 2017 een gezamenlijk standpunt aan de staatssecretaris Infrastructuur en Milieu kenbaar te maken. De staatssecretaris moet zich uiteindelijk uitspreken of het Rijk in het nieuwe luchthavenbesluit een bepaalde mate van groei van Rotterdam The Hague Airport wil faciliteren, of dat de huidige omvang wordt gehandhaafd.

 

bron: www.travelpro.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.