Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 juni 2016 @ 19:28 door Travelboy , 1035 keer bekeken

EasyJet en pilotenvakbond VNV gaan nog een week met elkaar onderhandelen. Op advies van de rechter gaan beide partijen de komende zeven dagen de 'snelkookpan' in. Er zullen geen acties van de pilotenvakbond zijn in deze periode.
 
Vandaag diende het kort geding in de rechtbank van Haarlem tegen easyJet. De VNV stapte naar de rechter omdat de pilotenvakbond vindt dat het inzetten van buitenlandse piloten om de vluchten van stakers over te nemen, verboden moet worden. De uitspraak van het kort geding is twee weken.
 
"We hebben goede intenties om dit tot een goed einde te brengen", reageerde VNV-voorzitter Steven Verhagen. "Als na zeven dagen blijkt dat we nog steeds niet dichter bij elkaar zijn gekomen, gaan we kijken naar nieuwe acties."
 
De piloten van easyJet staken omdat ze een cao willen. Nu hebben ze individuele contracten, waarmee ze volgens de bond veel slechter af zijn dan collega's bij andere luchtvaartmaatschappijen. Ze willen onder andere afspraken over werktijden, pensioenopbouw en over doorbetaling bij ziekte.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.