Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 14 november 2016 @ 02:49 door Travelboy , 1060 keer bekeken

De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybe verwacht veel van de nieuwe basis op Düsseldorf Airport. De maatschappij, die zoekende is naar de juiste weg richting winstgevendheid, wil zich meer differentiëren en minder afhankelijk zijn van de Britse markt. Vluchtoperaties vanuit Duitsland moeten daarbij helpen.
 
Tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers bleek dat de Brexit duidelijk effect heeft op het wel en wee van Flybe, de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa. Daarnaast voelt het bedrijf de hete adem van prijsvechters in de nek, die zich ook steeds meer focussen op de zakelijke reiziger.
 
Flybe startte in het recente verleden meerdere initiatieven om nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren. Zo wordt er gevlogen op regionale in opdracht van Brussels Airlines en SAS en heeft het een onderhoudscontract voor toestellen van de Britse luchtmacht.
 
Een basis op Düsseldorf Airport moet de deur openen voor meer intra-Europese routes. Initieel wordt gestart met drie nieuwe routes vanaf Düsseldorf. Welke dat zijn houdt Flybe nog even voor zich. Op Düsseldorf Airport wordt samengewerkt met airberlin, dat zich in haar eigen bedrijfsstrategie eveneens meer wil richten op korte zakelijke vluchten.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.