Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 22 september 2016 @ 22:55 door Travelboy , 863 keer bekeken

Prijsvechter FlixBus wil gaan rijden tussen Nijmegen en luchthaven Weeze, vlak over de grens in Duitsland.
 
FlixBus is daarover in gesprek met het vliegveld. Dat laat een woordvoerder van de busmaatschappij weten. Een concrete startdatum is er nog niet: „Maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer dit jaar zijn. De volgende uitbreidingen van het busnetwerk staan pas gepland voor het voorjaar van 2017.”
 
Het vliegveld, dat zo'n 50 kilometer van Nijmegen ligt, ontvangt jaarlijks gemiddeld een kleine twee miljoen reizigers. Veel van hen komen uit Nederland. De meeste vluchten worden verzorgd door de Ierse lowbudget vliegmaatschappij Ryanair, waardoor het vliegveld in het bijzonder in trek is onder studenten.
 
Ook FlixBus wil zich met lage tarieven onderscheiden van andere vervoerders. Op dit moment is het al mogelijk om voor 7 euro naar het nabijgelegen Weeze te rijden. Het vliegveld ligt echter nog een stuk buiten het Duitse stadje.
 
De particuliere taxidienst Airport Weeze Shuttle rijdt wel vanaf station Nijmegen tienmaal daags met taxibusjes naar de luchthaven. De ritprijs bedraagt 18 euro, de verwachting is dat FlixBus daar ver onder gaat zitten. De taxidienst was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.