Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 24 november 2016 @ 00:32 door Travelboy , 1008 keer bekeken

De Raad van Bestuur van de TUI Group heeft groen licht gegeven voor een joint-venture met Etihad voor de creatie van een nieuwe Europese vakantiemaatschappij. De vakantievluchten van het Duitse TUI Fly, Air Berlin en dochter NIKI zullen worden samengebracht bij een nieuwe Europese maatschappij. Die zal gebaseerd zijn in Wenen en vluchten uitvoeren vanuit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

 

De nieuwe joint-venture die TUI en Etihad op poten zet is in feite een fusie tussen het Duitse TUI fly en het Oostenrijkse NIKI. Die maatschappij maakt onderdeel uit van de Air Berlin Group, dat op zijn beurt voor 29 procent in handen is van Etihad. Hierbij zullen 27 B737’s van TUI fly en 17 Airbussen van NIKI naar de nieuwe maatschappij worden overgeheveld. Daarbovenop komen ook nog 14 B737’s waarmee TUI fly vluchten uitvoert voor Air Berlin.

 

De nieuwe maatschappij zal voor 24,8 procent in handen zijn van TUI AG en voor 25 procent van Etihad. De resterende 50,2 procent komt in handen van de private stichting NIKI Privatstiftung.

 

Door een samenwerking met Etihad wil TUI het gebruik van de vliegtuigen en haar bemanningsleden optimaliseren om zo onder meer tijdens de kalmere wintermaanden kosten te besparen. Etihad is momenteel in onderhandeling met Air Berlin over de verkoop van haar toeristische tak, die onder de nieuwe maatschappij zou moeten worden gebracht. Dat moet mee helpen om de kosten te drukken.

 

Meer details over de nieuwe maatschappij zullen worden gepresenteerd na afloop van alle onderhandelingen tussen TUI en Etihad. Die moeten binnen enkele weken voltooid zijn

 

Bron: http://flightlevel.be/Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.