Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 13 september 2016 @ 18:53 door Travelboy , 897 keer bekeken

Eurowings, de prijsvechter binnen de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft plannen om het Spaanse eiland Mallorca te gebruiken als uitvalsbasis voor vakantievluchten. Eerder kondigde easyJet al vergelijkbare plannen aan.
 
Met ingang van mei 2017 stationeert Eurowings twee vliegtuigen in Palma de Mallorca. Daarmee worden voordelige vluchten aangeboden van en naar verscheidene steden in Duitsland en andere Europese landen. Concrete bestemmingen noemde de luchtvaartmaatschappij dinsdag nog niet.
 
Volgens Eurowings bezocht vorig jaar een recordaantal van 11,6 miljoen vakantiegangers Mallorca. De plaatselijke toeristenbranche gaat ervan uit dat dit aantal dit jaar ruimschoots wordt overtroffen. Van die groei wil de luchtvaartmaatschappij, die sinds dit jaar actief is onder een Oostenrijkse vergunning, een graantje meepikken.
 
Mallorca is de eerste basis van Eurowings buiten de Duitstalige landen waar Lufthansa hoofdzakelijk kantoor houdt. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van Transavia, dat eerder dit jaar eveneens uitbreiding zocht buiten de thuismarkten Nederland en Frankrijk. De Nederlandse tak van de prijsvechter opende dit voorjaar een basis op Duitse bodem, in München.
 
EasyJet kondigde in april al aan dat het vanaf volgend jaar in het hoogseizoen met drie toestellen vanuit Mallorca reizigers gaat ophalen in heel Europa. Het eiland is nu al een van de populairste bestemmingen voor de Britse prijsvechter. Ook bij KLM en Transavia is het een belangrijke zonbestemming.
 
Bron: www.nu.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.