Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 03 november 2016 @ 18:12 door Travelboy , 1079 keer bekeken

Air France-KLM gaat een nieuwe dochtermaatschappij oprichten om de concurrentie aan te gaan met de luchtvaartmaatschappijen uit de Golfstaten. Die zal vliegen vanaf luchthaven Charles de Gaulle in Parijs op de structureel verlieslatende routes en proberen marktaandeel terug te halen.

 

Een naam is er nog niet, maar de werktitel is Boost. Het wordt een vliegmaatschappij op de lange afstanden naast Air France. Het is ook geen prijsvechter zoals Hop! en Transavia, maar is "competitief en innovatief", in de woorden van het bedrijf. Er zal gevlogen worden op eerder geschrapte verlieslatende routes, maar ook op nieuwe bestemmingen, voor zowel zakelijke als vakantievluchten.

 

'Boost' zal een soort laboratorium worden voor AF-KLM op allerlei terreinen: product, digitaal, technologie, catering, design en service. In 2020 moeten er tien toestellen in het netwerk vliegen, bemand met Air France-piloten. Die kunnen zich vrijwillig aanmelden voor de nieuwe dochter.

 

De nieuwe maatschappij is onderdeel van een nieuwe strategie van Air France-KLM, die Trust Together (.pdf) wordt genoemd.

 

bron: www.nos.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.