Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 21 februari 2016 @ 18:41 door Travelboy , 989 keer bekeken

De budgetvliegmaatschappijen staat een consolidatieslag te wachten. Dit is de reden dat Air France-KLM Transavia Nederland en Transavia Frankrijk wil samenvoegen, aldus topman Alexandre de Juniac. `Wij hebben op dit moment het geld niet om overnames te doen, maar we kunnen ons op deze manier wel voorbereiden op consolidatie.`
 
Ryanair en EasyJet zijn te groot, maar samenwerking met andere budgetmaatschappijen in Europa ligt wel voor de hand. Mogelijk gebeurt dit in de vorm van een joint venture. Om te groeien is meer schaal nodig, aldus De Juniac. Door Transavia samen te voegen met andere maatschappijen krijgen ze de kritische omvang die nodig is. Er zijn zo`n tiental budgetvliegmaatschappijen in Europa.
 
Transavia Nederland is voor 100% eigendom van KLM. Transavia Frankrijk is voor 60% van Air France, de rest is van Transavia Nederland. De Juniac wil de maatschappijen samenvoegen en een pijler laten vormen onder moedermaatschappij Air France-KLM. KLM is niet happig: Transavia is belangrijk omdat het passagiers levert voor het lucratieve intercontinentale netwerk. Het is bovendien een bescherming tegen de opkomst van EasyJet en Ryanair.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.