Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 23 juni 2016 @ 23:23 door Travelboy , 1025 keer bekeken

De staking van EasyJet gaat morgen niet door, maakt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) bekend. De Nederlandse piloten en de vliegmaatschappij zijn in een bikkelhard onderhandelingsspel beland over een nieuwe cao.
 
EasyJet dacht de stakers te slim af te zijn door buitenlandse piloten in te vliegen, die niet staken. De Nederlandse pilotenvereniging is daar niet blij mee, blijkt uit het bericht op de website. Eerder noemde VNV de actie 'olie op het vuur gooien' en dat de prijsvechter daarmee 'langere en meer onverwachte werkonderbrekingen uitlokt'.
 
Of EasyJet buitenlandse collega's mag inzetten, beoordeelt de rechter morgen. "De VNV is van mening dat het breken van de staking zoals EasyJet dat doet onwettig is en zal dat in kort geding toetsen", zegt VNV-president Steven Verhagen. Na de uitspraak van de rechter maakt de vereniging nieuwe stappen bekend.
 
Morgen zouden de EasyJet-piloten voor de tweede keer het werk neerleggen, dit keer voor 24 uur. De vakvereniging is het oneens met de arbeidsvoorwaarden voor piloten. Zij zouden veel slechter af zijn dan collega's bij andere luchtvaartmaatschappijen, zegt VNV. Zo is er onenigheid over doorbetaling bij ziekte, de werknemersbijdrage aan pensioenen en de zware roosters. De vakvereniging eist dat de verschillen in de cao rechtgetrokken worden.
 
Vorige week legden de piloten ook al even het werk neer, maar dat leidde niet tot een toenadering van de directie van EasyJet.
 
bron: www.rtlnieuws.nl
 
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.