Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 23 augustus 2016 @ 23:47 door Travelboy , 1098 keer bekeken

Enkele Belgische ondernemers werken aan de oprichting van een nieuwe luchtvaartmaatschappij. Een van hen is de voormalige managing director van het in Luik gevestigde TNT Airways, Niky Terzakis. Hij wil onder de naam Air Belgium vanaf volgend jaar vluchten inleggen tussen België en Azië, vooral dan China en India.

 

Een heel nieuwe naam is Air Belgium niet. In de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw opereerde er al een Belgische chartermaatschappij onder die naam. In opdracht van de toenmalige reisonderneming Sunair voerde Air Belgium met twee Boeings vanaf Brussels Airport vluchten uit naar vakantieoorden rond de Middellandse Zee.

 

China
Volgens de plannen ligt de focus van de nieuwe luchtvaartmaatschappij op China en andere steden in het Verre Oosten en in Zuidoost-Azië. De eerste vlucht van Air Belgium zou volgens oprichter Terzakis in het eerste of het tweede kwartaal van 2017 moeten plaatsvinden. Momenteel wordt onderzocht met welke vliegtuigen dat zal gebeuren: van de Amerikaanse producent Boeing of met de Europese tegenhanger Airbus. De maatschappij zou zich enkel willen richten op goedkope lange afstandsvluchten voor passagiers die vanuit China naar Europa reizen en vice versa. Verder wordt onderzocht welke luchthaven daarvoor het best in aanmerking komt: Brussels Airport of Liège Airport.

 

Niet echt concurrentie
Voor Brussels Airlines betekent dit niet meteen grote concurrentie aangezien die maatschappij met 19 lange afstandsbestemmingen voornamelijk naar Afrika en Noord-Amerika vliegt. In maart 2017 volgt met het Indiase Mumbai wel de eerste bestemming in Azië. Bij het nieuwe project zijn voornamelijk ex-werknemers van TNT Airways betrokken, onder wie dus de ex-managing director. De maatschappelijke zetel van het onlangs opgerichte Air Belgium (oprichtingsakte dateert van 27 mei jl.) bevindt zich in Elsene en het startkapitaal bedraagt 5 miljoen euro, bijeengebracht door twee in Hong Kong gevestigde ondernemingen: Pioneer Topworld Ltd. en Sky Master Holdings Limited. Daarvan is 1.250.000 euro volstort. De komende maanden wordt het businessplan verder uitgewerkt en dient de onderneming bij het Directoraat Generaal voor de Luchtvaart een AOC aan te vragen. Een AOC is een air operator's certificate of een vergunning om passagiersvluchten te mogen uitvoeren.

 

bron: www.travel-magazine.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.