Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 13 juni 2016 @ 01:02 door Travelboy , 1028 keer bekeken

Zodra de Britten de Europese Unie verlaten, gaat luchtvaartmaatschappij EasyJet mogelijk een aparte Europese tak opzetten. De prijsvechter onderzoekt daarvoor de opties, stelt de Britse krant The Telegraph.
 
Een van de mogelijkheden is het aanvragen van een zogenoemde air operator's certificate in een EU-land. Dat betekent dat Easyjet ook verplicht is een lokale holding op te zetten in dat land. Het hoofdkantoor van de maatschappij in Luton blijft overigens gewoon bestaan.
 
Een andere optie is dat Easyjet meer of op een andere manier gebruik maakt van zijn Zwitsers certificaat. Stemmen de Britten op 23 juni over een vertrek uit de Europese Unie, dan is het slechtst denkbare scenario dat Britse luchtvaartmaatschappijen uit de European Common Aviation Area worden gezet. Hierin worden gezamenlijk afspraken gemaakt over vliegrechten.
 
Een brexit wordt meer problematisch gezien voor EasyJet, dan voor zijn Ierse concurrent Ryanair of British Airways' moedermaatschappij International Airlines Group. IAG is ook eigenaar van Iberia en Aer Lingus en heeft certificaten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Spanje. Met een dergelijk certificaat in een Europees land kan EasyJet onder dezelfde voorwaarden in Europa blijven vliegen als dat het nu doet.
 
bron: www.fd.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.