Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 16 september 2016 @ 21:26 door Travelboy , 973 keer bekeken

De Noorse prijsvechter Norwegian breidt het aantal goedkope langeafstandsvluchten verder uit. De maatschappij begon in 2013 met goedkope langeafstandsvluchten naar Noord-Amerika en vervoerde sindsdien drie miljoen passagiers over de Atlantische Oceaan. De vraag is groot en de maatschappij voegt daarom bestemmingen toe en verhoogt de frequentie op bestaande routes.

 

Norwegian’s CEO Bjorn Kjos ziet veel mogelijkheden voor het uitbreiden van de dienstverlening: “Drie miljoen passagiers in drie jaar tijd toont aan dat er een enorme vraag is naar betaalbare lange afstandsvluchten. De low-cost long-haul vluchten zijn de motor achter onze groei, maar dit is slechts het begin. We zullen onze passagiers meer betaalbare transatlantische vluchten aanbieden met nieuwe routes en meer vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk. Voor de toekomst hebben we ook ambitieuze plannen om onze vleugels uit te slaan naar andere verre bestemmingen.”

 

De eerste transatlantische vluchten van Norwegian naar de VS vertrokken vanuit Scandinavië. Medio 2014 opende de prijsvechter een verbinding met de VS vanuit Londen. Inmiddels worden 37 non-stop verbindingen vanuit Europa naar Noord-Amerika aangeboden. Volgende maand wordt de bestemming Las Vegas (vanuit London Gatwick) toegevoegd aan de dienstregeling. De vluchten vinden gretig aftrek, de bezettingsgraad bedraagt normaalgesproken zo’n negentig procent. In augustus piekte de bezettingsgraad met 96 procent.

 

Om vanaf Engelse bases te opereren beschikt de Noorse maatschappij over een vliegvergunning van het Verenigd Koninkrijk. Zo’n Engelse (Europese) vliegvergunning geeft de maatschappij het recht te vliegen naar landen waarmee Europa bilaterale afspraken heeft gemaakt en geeft Norwegian zo toegang tot belangrijke markten. Norwegian’s ambitie is om het netwerk uit te breiden met bestemmingen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

 

Norwegian vliegt de transatlantische routes nu met negen Boeing 787 Dreamliners. De Noren hebben nog 29 van deze toestellen van dit type in bestelling staan en een optie op nog eens twaalf.

 
bron: http://zakenreis.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.