Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 08 juni 2016 @ 14:41 door Travelboy , 953 keer bekeken

Pilotenvakbond VNV kondigt werkonderbrekingen aan.

 

EasyJet krijgt in Nederland te maken met acties van lokale vliegers. Dit meldde pilotenvakbond Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) woensdag. EasyJet en de VNV zijn er tot nu toe niet in geslaagd tot een een nieuwe cao voor de circa 70 Nederlandse vliegers te komen.

 

"Door de onwil van het easyJet management ziet de VNV zich helaas genoodzaakt naar het middel van actievoeren te moeten grijpen en gaan we een hete zomer tegemoet. Dit zal onrust en ongemak onder de gewaardeerde passagiers teweeg gaan brengen. De VNV legt echter alle verantwoordelijkheid daarvoor bij het management", aldus VNV-president Steven Verhagen.

 

Het conflict spitst zich toe op doorbetaling bij ziekte, roosters en pensioenbijdragen. "Tot er een cao is gesloten doen reizigers van easyJet er verstandig aan goed in de gaten te houden of er acties worden gehouden en zo nodig alternatieven te zoeken", voegde Verhagen toe.

 

De internationale vliegersvereniging IFALPA heeft de pilotenvakbonden van de circa 10 andere landen, waar easyJet lokale vliegers inhuurt gevraagd om de VNV-acties te ondersteunen. "Dat betekent dat vliegers in die landen wordt gevraagd geen besmet werk over te nemen", lichtte een VNV-zegsman desgevraagd tegen ABM Financial News toe.

 

bron: www.beurs.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.