Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 27 oktober 2016 @ 22:58 door Travelboy , 1111 keer bekeken

Norwegian zoekt piloten voor een nieuwe long-haul basis op Schiphol. De maatschappij is op zoek naar piloten en first officers voor de 787-8.

 

Hoe de nieuwe basis eruit gaat zien, is nog niet duidelijk; Norwegian kon het nieuws tegenover Up in the Sky nog niet bevestigen. Ook bij de luchthaven zelf was nog niets bekend over een basis.

 

Voor Amsterdam is Norwegian op zoek naar  B787 captains, relief captains’ en first officers. De cockpit crew wordt gerekruteerd door Rishworth Aviation, een contract agency. Dat bedrijf zoekt ook cockpit crew voor de bases op Barcelona en Londen Gatwick.

 

amsterdam-norwegian-basis

Screenshot van de advertentie bij Rishworth

 

Vereisten
Om te solliciteren moet je als First Officer de beschikking hebben over 1500 uur, waaronder minimaal 1000 uren op een commercieel jet vliegtuig met een electronic flight instrument display (EFIS). Als relief captain zul je minimaal 5.000 uur moeten hebben, waaronder 2500 uur op een commercieel jet met EFIS en 1500 uur als pilot in command, of 1500 uur als first officer op een wide-body vliegtuig. Mocht je captain willen worden, dan zul je behalve 6000 uur ook nog 2500 uur als pilot in command op een jet vliegtuig met EFIS moeten hebben, en 1000 uur op een wide of narrow body vliegtuig in een long-haul operatie.

 

www.upinthesky.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.