Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 07 december 2016 @ 16:31 door Travelboy , 1025 keer bekeken

Onder de naam Claimingo is een nieuw claimbedrijf voor vluchtvertraging van start gegaan. Deze startup uit Utrecht neemt de claim van gedupeerde vliegreizigers over en betaalt hen tot 180 euro cash per persoon.

 

Claimingo is in 2016 opgericht door jurist Alexander Colenbrander, nadat hijzelf vertraagd was bij een vlucht van Londen naar Amsterdam, en ondernemer Timothy Egeler. De startup is van de grond gekomen met een bijdrage van 800.000 euro van een Nederlandse investeerder.

 

Volgens de initiatiefnemers maakt 80 tot 85 procent van de gedupeerde reizigers in Nederland, die meer dan drie uur vertraging hebben opgelopen, geen werk van hun recht op vergoeding omdat zij dat te veel werk vinden, of niet afweten van het claimproces.


Tijdens een drie weken durende pilot verzamelde Claimingo 350 claimverzoeken, waarvan volgens de wettelijk vastgestelde regels 170 claims in aanmerking kwamen voor vergoeding. Deze claims werden overgenomen en de vertraagde reizigers werd direct een vergoeding aangeboden. Inmiddels zijn 124 claims uitgekeerd en bleken 21 claims toch onterecht te zijn. In 25 gevallen zijn de claims uitgelopen op een rechtszaak.

 

Volgens Claimingo kan het claimproces bij vluchtvertraging maanden tot jaren in beslag nemen. Soms beroept een luchtvaartmaatschappij zich onterecht op overmacht en is een rechtszaak noodzakelijk om alsnog de vergoeding te ontvangen.


‘Wij vinden dat reizigers beter moeten worden geïnformeerd over hun rechten bij vliegvertraging en dat hen direct de vergoeding moet worden aangeboden waar zij volgens de wet recht op hebben’, zegt Alexander Colenbrander.


‘Gedupeerde reizigers krijgen van ons binnen 48 uur uitsluitsel over de rechtsgeldigheid van hun claim. Als de claim aan de wettelijke voorwaarden voldoet, bieden we daar direct geld voor. Dan hoeft de reiziger zich geen zorgen meer te maken over het verloop en de uitkomst van de claim.’

 

Claimingo zegt een gedragsverandering teweeg te willen brengen in de claimmarkt, zodat maatschappijen efficiënter met de claims omgaan. De startup wil uitbreiden naar andere landen in Europa.

 

bron: www.travmagazine.nl 

 

www.claimingo.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.