Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 26 februari 2016 @ 00:52 door Travelboy , 1028 keer bekeken

Ryanair heeft een principeakkoord bereikt met Norwegian en het Portugese TAP over een ‘feederdeal’. Dit zei CEO Michael O’Leary tegen ATW Online.
 
Volgens O’Leary moeten sommige onderwerpen, zoals de afhandeling van passagiers, nog worden uitgewerkt worden. “We werken positiever met Norwegian dan met TAP op dit moment”, zei hij. Soortgeljjke gesprekken met Aer Lingus zijn beëindigd. Wel zegt O’Leary dat er nog met onder andere Ethiopian Airlines gesproken wordt. Deze maatschappij vliegt van Addis Ababa via Dublin naar San Francisco.
 
Hoewel de feederdeals geen groot deel van Ryanair’s activiteiten zullen worden, wil O’Leary de verbindingen toch aangaan. “Ik denk dat veel legacy-carriers meer van dit soort dingen gaan doen de komende jaren. Dat moedigen wij aan”, zegt hij.
 
Bij een feederdeal ‘voedt’ de short haul carrier de hub van een maatschappij die wel long haul vliegt. De passagier vliegt met Ryanair naar een hub van bijvoorbeeld TAP of Norwegian en stapt daar met hetzelfde ticket op een intercontinentale vlucht over. Het voordeel voor de netwerk-maatschappij is dat ze een veel goedkopere short-haul vlucht krijgen, zei O’Leary eerder.
 
Grootste probleem is nog wie de verantwoordelijkheid krijgt van een gemiste verbinding, Ryanair wil dat bij de long-haul maatschappij leggen. Norwegian CEO Bjorn Kjos liet in januari weten dat die discussie wel op te lossen valt. Volgens hem is vrij snel helder wiens ‘schuld’ een gemiste aansluiting is.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.