Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 13 juni 2016 @ 14:33 door Travelboy , 913 keer bekeken

Pilotenvakbond VNV is boos dat EasyJet morgen buitenlandse crews inzet op vluchten vanuit Amsterdam, als Nederlandse piloten het werk neerleggen. VNV-voorzitter Steven Verhagen vindt dat de luchtvaartmaatschappij de staking breekt.

 

"Ze nemen het werk over van Nederlandse piloten die staken. Hiermee verergeren ze het conflict," aldus Verhagen. "De overlast van de werkonderbreking morgen is beperkt omdat hij maar acht uur lang is. Nu gaan we langere werkonderbrekingen overwegen."  Ook gaat de vakbond juridische stappen onderzoeken.

 

Nederlandse piloten van EasyJet staken morgen van 06.00 uur tot 14.00 uur. Ze vinden dat ze te veel uren moeten vliegen tegen een te laag loon. Een andere klacht is dat doorbetaling bij ziekte en de pensioenbijdrage niet goed geregeld zijn.  Er zijn in totaal 73 piloten die vanaf Amsterdam vliegen. Het merendeel gaat mee in de staking, verwacht de VNV. 

 

Toch verwacht EasyJet dat morgen alle 23 geplande vluchten vanaf Amsterdam zullen vertrekken. Volgens een zegsman van de Britse prijsvechter is dit mogelijk omdat niet alle vluchten vanaf Schiphol een Nederlandse crew hebben. "Vluchten die bijvoorbeeld vanuit Italië aankomen, hebben een Italiaanse crew. Die vliegen dus gewoon door." 

 

Daarbij probeert het bedrijf te "spelen met het vliegschema dat er al ligt", zegt hij. "Er is buitenlandse crew aanwezig op Schiphol. Die proberen we in te zetten." Wel raadt de luchtvaartmaatschappij aan de website goed in de gaten te houden. 

 

Vakbondsman Verhagen heeft van EasyJet-piloten vernomen dat het bedrijf buitenlandse crews speciaal invliegt om het werk van de Nederlandse piloten over te nemen. "In Frankrijk heeft EasyJet dat ook al eens gedaan bij een staking."


EasyJet vindt niet dat het met het inzetten van buitenlandse crew de staking breekt. "We willen alleen overlast voor passagiers proberen te voorkomen." Volgens de woordvoerder blijft het bedrijf binnen de regels. 

 

bron: www.nos.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.