Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 24 september 2024 @ 03:27 door Travelboy , 128 keer bekeken

In augustus verkocht Wizzair voor het eerst een All You Can Fly Pass. De naam zegt echter niet echt alles. Het geheel is geen echt vast tarief, maar er zijn extra kosten van € 10 voor elk vluchtsegment. En de beschikbaarheid is niet gegarandeerd, zelfs niet als er nog plaatsen beschikbaar zijn.

 

Een paar dagen voor aanvang van de boeking heeft Wizzair de contractvoorwaarden opnieuw gewijzigd. Dit betekent niets goeds, maar het heeft in ieder geval een positief neveneffect. Als u van gedachten verandert, profiteert u van een nieuw herroepingsrecht van 30 dagen. Hij kan zich dus terugtrekken uit de aankoop en een volledige terugbetaling van de aankoopprijs ontvangen.

 

We willen graag even kort bekijken wat er nog meer is veranderd en wat in dit artikel moet worden vermeld. Overigens vind je de nieuwe voorwaarden (geldig vanaf 20 september) op de website van Wizzair. Zelfs als er plaatsen beschikbaar zijn, bestaat er geen recht op

 

Laten we beginnen met het belangrijkste punt. Het was al duidelijk dat vluchten maximaal 72 uur voor vertrek geboekt konden worden. Dit beperkt het nut van de pas aanzienlijk.

 

Wizzair heeft nooit echt duidelijk gemaakt welke gratis stoelen door pashouders geboekt kunnen worden en welke niet. De regels zijn echter altijd zo geformuleerd dat er geen garantie is op beschikbaarheid – ook al zijn er nog reguliere tickets te koop.

 

Nu heeft Wizzair de bewoordingen in de voorwaarden aangepast en schrijft duidelijk:

 

*Beschikbaarheid van zitplaatsen is niet gegarandeerd. Het aantal beschikbare stoelen voor Wizz All You Can Fly-leden kan afwijken van het aantal beschikbare stoelen bij reguliere boekingen. Wizz Air kan beslissen hoeveel tickets All You Can Fly-leden voor elke vlucht aanbiedt en kan op elk moment tickets toevoegen of verwijderen.

 

Verlengde annuleringsmogelijkheid tot eind oktober: Tot nu toe heeft Wizzair slechts een herroepingsrecht van 14 dagen verleend, waarin de pas kan worden terugbetaald. Deze termijn is nu verlengd naar 30 dagen na aanvang van de boekingsperiode:

 

U heeft tijdens de eerste dertig (30) dagen van de eerste in aanmerking komende periode uitsluitend het recht om zich terug te trekken uit Wizz All You Can Fly als u uw voucher niet eerder heeft gebruikt. Als u zich terugtrekt uit Wizz All You Can Fly, zal Wizz air de voucherkosten terugbetalen in overeenstemming met punt 7.6. Voor alle duidelijkheid: het herroepingsrecht is niet van toepassing op verlengde in aanmerking komende perioden. Voorwaarden van de All you can Fly Pass, paragraaf 7.2

 

Iedereen die de pas al heeft gekocht, kan vanaf 25 september zijn eerste vlucht boeken. Dienovereenkomstig bestaat er een mogelijkheid tot intrekking tot 24 oktober 2024. Dit wordt ook aangegeven in een e-mail aan de leden:

 

Houd er ten slotte rekening mee dat zelfs als u niet op deze e-mail reageert en geacht wordt deze wijzigingen te hebben geaccepteerd, u nog steeds het recht heeft om zich terug te trekken uit All You Can Fly als u de voucher die u voor uw eerste gratis vlucht heeft ontvangen niet gebruikt. om welke reden dan ook binnen de eerste 30 dagen, vanaf 25 september 2024.

 

Meer veranderingen

 

Dat is niet alles. Er zijn een aantal veranderingen geweest, maar deze zijn minder belangrijk. Hier is een samenvatting:

 

Vluchten kunnen maximaal 3 uur voor vertrek geboekt worden (5.1)

 

Als een vlucht wordt geannuleerd, moet u actief contact opnemen met Wizzair. Alleen dan bedragen de boekingskosten € 9,99 terugbetaald of bijgeschreven voor een nieuwe boeking (6,5)

 

Wizzair behoudt zich het recht voor om het abonnement eenzijdig te annuleren nadat 2 (in plaats van 3) vluchten niet zijn gemaakt. Uw paspoort zou dan verloren gaan en Wizzair behoudt zich zelfs het recht voor om een ​​extra contractuele boete op te leggen ter hoogte van 599€ op te leggen. Er wordt vooraf contact met u opgenomen en u krijgt de gelegenheid eventuele overtredingen van de regels op te lossen. (8,1 tot 8,5)

 

Wizzair behoudt zich voorts het recht voor om de voorwaarden op ieder moment te wijzigen. U beschikt dan over een buitengewoon opzeggingsrecht. Nieuw is de opmerking dat u dan de pro rata prijs van de resterende abonnementsperiode terugkrijgt (7.5)

 

Als het abonnement niet wordt opgezegd, wordt het automatisch verlengd. Nieuw is dat u 15 tot 60 dagen vóór de vervaldatum een ​​melding ontvangt. Er is geen automatische verlenging voor staatsburgers van Israël (3.4)

 

 

Wizzair wil nog eens 60.000 passen verkopen

 

 

Wizzair verkocht aanvankelijk slechts 10.000 passen tegen een gereduceerd tarief (€ 499 in plaats van € 599). Het prijsvoordeel wordt echter enigszins gecompenseerd doordat je voor de volle 12 maanden betaalt, maar de pas de eerste 6 weken niet kunt gebruiken.

 

 

Wizzair overweegt nu om nog eens 60.000 passen te verkopen. Dit werd gedeeld door Wizzair

 

Lees het originele artikel in het Duits op travel-dealz.de



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.