Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 03 maart 2024 @ 08:34 door Travelboy , 244 keer bekeken

Oslo is sinds deze week bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. Transavia vloog donderdag als eerste luchtvaartmaatschappij tussen de beide steden. Dat was een wens van de Brainportregio, een samenwerking tussen gemeenten en verschillende (technologische) bedrijven in Zuidoost-Brabant.

 

Op de wensenlijst staan volgens Eindhoven Airport nog meer bestemmingen. ‘In totaal telt deze lijst twintig bestemmingen. Het gaat onder meer om München, Zurich, Genève, Berlijn en Stockholm’. Die steden zijn op dit moment nog niet vanaf de Eindhovense luchthaven te bereiken. Of en wanneer die wensen in vervulling gaan, is nog niet bekend.

 

Inmiddels zijn vanaf het vliegveld bij Eindhoven meer dan tachtig bestemmingen bereikbaar. Veruit de meeste daarvan liggen in Europa, een aantal plaatsen ligt op een ander continent. Onder meer Londen, Málaga en Alicante zijn populair.

 

Het aantal vertrekkende en landende vluchten verandert overigens niet. ‘Het optimaliseren van het bestemmingennetwerk van Eindhoven Airport ligt binnen het bestaande maximaal toegestane aantal vliegbewegingen. Er worden geen nieuwe slots uitgegeven’, meldt de luchthaven.

 

Transavia vliegt in ieder geval de komende drie jaar minstens driemaal per week tussen Eindhoven en de Noorse hoofdstad, meldt de luchthaven. Overigens gaat na die drie jaar het Brabantse vliegveld ook voor vijf maanden op slot, vanwege bouwplannen.

 

Oslo

 

Is jouw interesse gewekt? Een vlucht naar Oslo is op dit moment te boeken voor een prijs vanaf de 47 euro. De reis duurt ongeveer twee uur. Dan sta je volgens de ANWB in de stad vol met ‘architectonische hoogstandjes en natuurgebieden’. In 2019 werd Oslo de Groenste Hoofdstad van Europa. Je vindt er onder meer de beroemde skischans Holmenkollen, het Nobel Vredescentrum en de eeuwenoude Vikingschepen in Bygdøy

 

bron: www.ad.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.