Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 05 januari 2024 @ 13:54 door Travelboy , 401 keer bekeken

Transavia zet een belangrijke stap in haar geschiedenis met de eerste commerciële vlucht met de Airbus A321neo. Op vrijdag 5 januari vliegt het gloednieuwe toestel als eerste op en neer naar Pisa. Na terugkomst uit Pisa vliegt de Airbus op zijn eerste werkdag ook nog op en neer naar Ljubljana en Bari.

 

 

Deze eerste vluchten markeren een nieuwe fase in de belofte van Transavia om schoner, stiller en zuiniger te vliegen. De passagiers op de Airbus worden vrijdag getrakteerd op wat lekkers. Transavia-CEO Marcel de Nooijer verrichtte samen met directeur Martijn Limburg van afhandelaar Viggo vrijdagmorgen in alle vroegte de feestelijke ingebruikname van het toestel.

 

De Airbus A321neo werd twee weken geleden op Schiphol verwelkomd. Het toestel verbruikt zeker 15 procent minder brandstof en stoot daarmee dus ook aanzienlijk minder CO2 uit in vergelijking met de oudere generatie vliegtuigen. Verder verkleint het toestel de zogeheten noise footprint tot 50 procent. Dit betekent een duidelijk verschil van geluidsbelasting bij zowel take-off als bij de nadering.

 

Comfortabel

 

Passagiers kunnen zich vanaf 5 januari met de Airbus verheugen op een ontspannen en comfortabele reis aan boord van dit moderne vliegtuig. In het nieuwe toestel is ruimte voor bijna een kwart meer passagiers. Dat zorgt ervoor dat we meer mensen met minder hinder naar mooie bestemmingen kunnen brengen.

 

"De introductie van de Airbus A321neo markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Transavia. We zijn er trots op dat we onze passagiers een nog betere reiservaring kunnen bieden, terwijl we tegelijkertijd onze inspanningen voor duurzaamheid fors opschroeven en bijdragen aan minder hinder voor de omgeving", aldus Marcel de Nooijer, CEO van Transavia Nederland.

 

Nog voor de zomer ontvangt Transavia de volgende vijf toestellen van het nieuwe type. De totale vlootvervanging duurt ongeveer zeven jaar.

 

Gongslag

 

Ter gelegenheid van de eerste commerciële vlucht met de Airbus opent Marcel de Nooijer samen met collega's vrijdag 5 januari om 09.00 uur met een slag op de gong de beursdag bij beursuitbater Euronext op Beursplein 5. De gongslag onderstreept symbolisch de koerswijziging bij de luchtvaartmaatschappij. Transavia is onderdeel van het in Amsterdam en Parijs genoteerde moederbedrijf van Transavia, Air France-KLM.