Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 02 september 2024 @ 00:23 door Travelboy , 85 keer bekeken

Vliegtuigpassagiers die hoopten dat het tijdperk van toiletartikelen van 100 ml bijna voorbij was, worden geconfronteerd met nieuwe regels nu Europese luchthavens weer strenge cabinevoorschriften invoeren.

 

Passagiers die via luchthavens in de Europese Unie reizen , krijgen vanaf vandaag te maken met nieuwe regels.

 

Sommige luchthavens hadden eerder de limiet van 100 ml voor vloeistoffen in handbagage geschrapt , maar ze voeren deze weer in vanwege een "tijdelijk technisch probleem" met nieuwe beveiligingsscanners.

 

Vanaf vandaag is het voor alle reizigers verboden om vloeistoffen, gels of spuitbussen in blikjes, verpakkingen of potten groter dan 100 ml in hun handbagage mee te nemen. De enige uitzonderingen op deze regel zijn babyvoeding en voorgeschreven medicijnen.

 

Vliegtuigpassagiers over de hele wereld waren gewend aan de strenge limiet van 100 ml voor vloeistoffen, die in doorzichtige zakken van een bepaalde grootte moesten worden verpakt.

 

Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 2006 om te beschermen tegen explosieven. Ondanks dat het slechts een tijdelijke maatregel was, bleef het sindsdien van kracht.

 

Nieuwe scanmachines die gebruikmaken van CT-röntgentechnologie zouden echter grotere hoeveelheden vloeistoffen kunnen doorlaten. Bovendien konden laptops nu in tassen blijven.

 

Sommige EU-luchthavens, waaronder Rome en Amsterdam, hadden deze nieuwe, versoepelde regels al ingevoerd, terwijl andere de technologie al aan het testen waren.

 

De Europese tak van de Airports Council International schat dat er inmiddels zo'n 350 van deze nieuwe scanners in gebruik zijn in landen als Duitsland, Ierland, Malta, Nederland, Zweden en Italië.

 

Vanwege het technische probleem moeten alle passagiers echter weer de 100 ml-regel hanteren. Wat het probleem is, is op dit moment nog niet bekendgemaakt.

 

Een woordvoerder van de Europese Commissie zei: "De Commissie heeft haar mening over de kwaliteit van deze nieuwe generatie scanners niet gewijzigd en hun prestaties zijn niet in twijfel getrokken."

 

Passagiers wordt geadviseerd om de lokale regelgeving op elke luchthaven te controleren als ze deze week op vakantie gaan, aangezien de beveiligingsscanners in het Verenigd Koninkrijk en Europa kunnen verschillen.

 

bron: www.express.co.uk



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.