Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 01 augustus 2024 @ 12:58 door Travelboy , 256 keer bekeken

Nadat we afgelopen weekend berichtten dat TUI fly de helft van het vliegschema vanuit Antwerpen deze zomer noodgedwongen moest verplaatsen naar Brussel, heeft de maatschappij nu besloten om alle vluchten vanuit Antwerpen te verplaatsen naar Brussel. Dat moet de maatschappij doen nu ook het derde en laatste Embraer-toestel aan de grond staat.

 

Tot voorlopig 7 oktober zal TUI fly geen vluchten meer aanbieden vanuit Antwerpen. De vluchten worden verplaatst naar Brussel omdat de volledige Embraer-vloot van de maatschappij door technische problemen aan de grond staat en er een tekort is aan reserveonderdelen. Een eerste toestel staat door een gebrek aan wisselstukken al maanden aan de grond en een tweede toestel kon om dezelfde reden al sinds vorige week ook niet meer vliegen. Nu staat sinds dit weekend ook het laatste overblijvende toestel met een defect aan de grond waarvoor er geen onderdelen beschikbaar zijn.

 

Passagiers zullen worden omgeboekt naar vluchten met vertrek vanuit Brussel. TUI fly beschikt naast de Embraer-toestellen enkel maar over eigen B737’s en gehuurde A320’s. Maar door de korte landingsbaan op de luchthaven van Antwerpen kunnen die toestellen niet zonder gewichtsrestricties opereren. Indien de toestellen sneller dan voorzien opnieuw operationeel zijn, kan TUI fly beslissen sneller terug te keren naar de luchthaven van Antwerpen.

 

bron: www.flightlevel.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.