Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 09 januari 2024 @ 04:41 door Travelboy , 474 keer bekeken

Passagiers moeten zich vanaf mei voorbereiden op hogere ticketprijzen. De reden is een verhoging van de ticketbelasting die geldt voor alle passagiers die vanaf Duitse luchthavens vertrekken. De verhoging maakt deel uit van het maatregelenpakket waarmee de federale overheid miljardengaten in de begroting wil dichten.

 

Het kabinet heeft het maandag gelanceerd, en de Bondsdag is de volgende in de rij.

 

Concreet gaat de ticketbelasting vanaf 1 mei met bijna een vijfde omhoog. Afhankelijk van de vliegafstand is het dan 15,53 tot 70,83 euro per passagier. De ticketbelasting is van toepassing op alle passagiers die vertrekken vanaf Duitse luchthavens. De luchtvaartmaatschappijen moeten de toeslagen betalen, maar kunnen deze doorberekenen aan de passagiers.

 

Reizen die vanaf 1 mei vertrekken, worden nu waarschijnlijk duurder. Iedereen die zijn ticket al heeft geboekt, is waarschijnlijk veilig, want achteraf een verhoogde belasting eisen zou waarschijnlijk juridisch moeilijk zijn.

 

Dit jaar zal er naar verwachting zo'n 400 miljoen euro meer aan belastingen in de staatskas vloeien als gevolg van de hogere ticketbelasting. Voor de komende jaren verwacht het kabinet 580 miljoen euro aan extra inkomsten.

 

De federale regering onderzocht aanvankelijk de invoering van een nationale kerosinebelasting. Kerosine die in de commerciële luchtvaart wordt gebruikt, is vrijgesteld van energiebelasting. Maar omdat een kerosinebelasting een eenzijdige last op de nationale luchtvaartmaatschappijen zou hebben gelegd, heeft de coalitie zich van dit idee teruggetrokken.

 

bron: www.aero.de

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.