Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 29 augustus 2024 @ 17:27 door Travelboy , 129 keer bekeken


De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad dringen bij minister Madlener aan op de openstelling van Lelystad Airport voor vakantievluchten. Gedeputeerden Staten en het college van burgemeester en wethouder zien het liefst dit jaar nog een positief besluit over de regionale luchthaven.

 

In een brief aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat wordt benadrukt dat de regio al 15 jaar wacht op groen licht en zich al die tijd voorbereidt op de komst van vakantievluchten naar de luchthaven.

 

Voor de provincie is de openstelling belangrijk, omdat het voor een economische impuls zorgt in Flevoland, met name op het gebied van werkgelegenheid.

 

Volgens een rapport uit 2020 zou de luchthaven zorgen voor 2.400 directe banen en nog eens 4.000 indirecte banen. Daarnaast zou Lelystad Airport volgens de provincie kunnen helpen om de druk op Schiphol te verminderen door (nacht)vluchten over te nemen.

 

In januari steunde een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van de Partij voor de Dieren. Die riep het kabinet op om Lelystad Airport niet te openen voor groot vliegverkeer.

 

Ook de BBB en NSC steunden de motie. Desondanks blijft de toekomst van de luchthaven onduidelijk.

 

De provincie en gemeente wijzen erop dat er breed draagvlak is voor de openstelling, met 58% van de Flevolanders die de uitbreiding steunt. Ook zou er minder geluidshinder zijn rond Lelystad Airport dan rond Schiphol.

 

Flevoland roept het kabinet op om de openstelling op te nemen in de uitwerking van het hoofdlijnenakkoord en zo snel mogelijk een positief besluit te nemen. Duidelijkheid is essentieel voor de verdere ontwikkeling van de regio, aldus de provincie.

 

Aan twee voorwaarden die de vorige minister heeft gesteld aan de openstelling, kan worden voldaan, staat te lezen in de brief.

 

Het gaat om de aanvraag voor de natuurvergunning en een oplossing voor de vliegroute over Lemeleveld in Overijssel.

 

www.omroepflevoland.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.