Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 augustus 2024 @ 18:45 door Travelboy , 78 keer bekeken

Ryanair-baas Michael O’Leary zit doorgaans niet verlegen om een opzienbarende uitspraak. Nu lanceert hij het voorstel om het drankverbruik van reizigers op luchthavens te beperken tot twee eenheden alcohol. Dit om geweld op vluchten te voorkomen, zoals dat volgens hem nu wekelijks gebeurt als gevolg van overmatig alcoholgebruik.

 

“We willen mensen het drinken niet ontzeggen, maar rijden onder invloed mag niet, terwijl we ze wel in vliegtuigen op 10 km hoogte stoppen”, zei O’Leary aan de Daily Telegraph, verwijzend naar reizigers met een glas te veel op.

 

Volgens de CEO zijn het vliegend personeel en de andere passagiers doelwitten geworden. Ook vertragingen doen er in zijn ogen geen goed aan: zo is er nog meer tijd om iets te drinken. “Vroeger vielen mensen die te veel dronken uiteindelijk omver of ze vielen in slaap. Maar nu zitten die passagiers ook aan de pillen en het poeder. Het is de mix. Je krijgt veel agressiever gedrag dat heel moeilijk te beheersen is”, aldus nog O’Leary.

 

Het is niet makkelijk om de dronkelappen in een groep eruit te halen aan de gate, weet de CEO. “Zolang ze nog recht kunnen staan en schuifelen, komen ze erdoor. En als het vliegtuig dan opstijgt, beginnen ze zich te misdragen.”

 

Bij bepaalde bestemmingen is de situatie ernstiger dan bij andere. Zoals vluchten naar sommige Griekse eilanden, maar vooral naar het eiland Ibiza. Voor die feestbestemmingen doorzoekt Ryanair eerst de tassen van passagiers op alcohol vóór het boarden.

 

bron: www.hln.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.