Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 14 februari 2024 @ 00:17 door Travelboy , 348 keer bekeken

Ryanair heeft zijn vluchten van en naar Israël voor maart en april opgeschort vanwege problemen in verband met hogere tarieven op Terminal 3 van Ben-Gurion International Airport. Sinds de oorlog in oktober zijn alle vluchten vanaf de luchthaven omgeleid naar Terminal 3, die hogere tarieven in rekening brengt. kosten vergeleken met Terminal 1.

 

Lagekostenmaatschappijen, waaronder Ryanair, profiteerden voorheen van lagere tarieven in Terminal 1, waardoor ze lagere tarieven aan passagiers konden aanbieden. Ryanair had verzocht om lagere tarieven te betalen, vergelijkbaar met die van Terminal 1, maar dit werd geweigerd, waardoor de luchtvaartmaatschappij tot de conclusie kwam dat exploitatieroutes naar Tel Aviv economisch niet haalbaar waren met de hogere tarieven.

 

Het vertrek van Ryanair uit de Israëlische markt kan gevolgen hebben voor andere goedkope luchtvaartmaatschappijen, zoals Wizzair en easyJet, wat mogelijk kan leiden tot hogere kosten voor consumenten. De Israel Airports Authority verdedigde het besluit, daarbij verwijzend naar de sluiting van Terminal 1 en de economische haalbaarheid van het exploiteren van één enkele terminal op basis van de huidige passagiersvolumes.

 

bron: www.aviation24.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.