Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 29 januari 2024 @ 15:26 door Travelboy , 341 keer bekeken

Ryanair heeft Boeing laten weten bereid te zijn 737 MAX 10’s over te nemen van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen als zij weigeren het toestel in ontvangst te nemen.

 

Het nieuws komt naar aanleiding van de uitspraak van Scott Kirby, United Airlines-CEO, die tijdens een interview liet weten dat United een plan gaat opstellen zonder de MAX 10. De reden hiervoor was het incident met een 737 MAX 9 van Alaska Airlines, dat grote gevolgen had voor de luchtvaartmaatschappij. ‘De stillegging van de MAX 9 was waarschijnlijk de druppel die de emmer voor ons deed overlopen’, aldus de topman. United heeft 277 737 MAX 10’s besteld met een optie voor nog eens 200 toestellen.

 

Michael O’Leary, Ryanair-CEO, zei tijdens een presentatie over de kwartaalresultaten dat hij contact heeft gehad met Boeing. ‘We hebben hen verteld dat als sommige Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen de MAX 10-vliegtuigen niet willen hebben, Ryanair die vliegtuigen wel zal overnemen’. Volgens O’Leary maakt Boeing altijd geweldige vliegtuigen, maar moet de kwaliteit wel worden verbeterd. De financieel directeur van de airline denkt dat de MAX 10 eind dit jaar wordt gecertificeerd, gevolgd door de eerste leveringen in 2025.

 

Ryanair plaatste vorig jaar een bestelling voor in totaal 300 737 MAX 10’s. Naar verwachting worden de vliegtuigen tussen 2027 en 2033 geleverd. Volgens de luchtvaartmaatschappij worden met de komst van de 737 MAX 10 zo’n tienduizend nieuwe banen gecreëerd in de cockpit, cabine en onderhoudshangars.

 

bron: www.upinthesky.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.