Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 23 januari 2024 @ 19:53 door Travelboy , 372 keer bekeken

Ryanair heeft een eerste akkoord bereikt met een boekingsplatform. De Ierse luchtvaartmaatschappij noemde dergelijke spelers de voorbije weken nog herhaaldelijk “piraten”.

 

De deal werd gesloten met ‘loveholidays’, de op twee na grootste aanbieder van pakketreizen in het Verenigd Koninkrijk en de grootste onlinespeler. De reisagent mag voortaan Ryanair-vluchten verkopen als onderdeel van pakketreizen. Klanten krijgen daarbij de garantie dat ze de ticketprijs zullen betalen die Ryanair hanteert.

 

Ryanair-topman Michael O’Leary had vorige week tijdens een persconferentie in Brussel nog eens uitgehaald naar onlinereiskantoren, zoals kiwi.com, Opodo, eDreams en lastminute.com. Die “piraten” laten klanten volgens O’Leary te veel betalen door toeslagen te vragen voor diensten die Ryanair niet of veel goedkoper aanbiedt, zoals een ‘premium’ dienstverlening of een stoelreservatie.
Gegarandeerde terugbetaling

 

“We hebben altijd gezegd dat we met veel plezier met boekingsplatforms samenwerken, als ze onze regels volgen”, stelt marketing- en communicatiedirectrice Dara Brady. “In dit geval is niemand erop uit om klanten te veel te laten betalen en niemand wil dat klanten niet de juiste informatie krijgen. In het geval er iets verkeerd gaat, is er een procedure die garandeert dat klanten een terugbetaling krijgen.”

 

In december kondigde Ryanair aan dat de meeste boekingsplatforms, zoals ook Booking.com, haar vluchten niet langer aanbieden. Dat zou op korte termijn leiden tot een daling van de bezettingsgraad met 1 à 2 procentpunten.


bron: www.hln.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.