Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 02 mei 2024 @ 01:08 door Travelboy , 160 keer bekeken


De staking van het personeel van de luchthaven van Charleroi, gepland op donderdag, is van de baan. De directie en de vakbonden hebben woensdag een akkoord bereikt. De luchthaven zal donderdag normaal functioneren, laat de directie woensdagmiddag weten.

 

Het personeel van de luchthaven van Charleroi kondigde dinsdagmiddag aan dat ze donderdag zouden staken. Meer dan 17.500 vertrekkende passagiers en 94 vluchten zouden worden getroffen.

 

Dinsdagavond kwam er na een overleg nog geen oplossing uit de bus. Woensdag is er kennelijk voldoende water bij de wijn gedaan om de staking van donderdag toch nog te vermijden. Vrijdag gaat het overleg verder.

 

Het rommelt al enige tijd op de luchthaven van Charleroi. Het personeel klaagt over pesterijen door leidinggevenden. Vorige week nog trachtte de directie het dossier te ontmijnen, door aan te kondigen dat ze twee geviseerde managers een andere taak zal geven. Maar bij de vakbonden bleef er kritiek omdat de maatregel voorlopig preventief is en het onderzoek nog maanden zou duren. Daarnaast wordt ook gewag gemaakt van een hoge werkdruk en slechte sociale dialoog op de luchthaven.

 

bron: www.gva.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.