Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 11 juni 2024 @ 16:48 door Travelboy , 13 keer bekeken

Nu Wizz Air vanaf volgend jaar de Airbus A321XLR – de extra langeafstandsversie van het A321-vliegtuig – gaat introduceren, zou India binnen handbereik zijn voor de luchtvaartgroep vanaf zijn stations in landen als Hongarije, Oostenrijk en Italië.

 

De in Hongarije gevestigde ultra-low-cost luchtvaartgroep Wizz Air is van plan directe vluchten te lanceren die India verbinden met verschillende bestemmingen in Europa en mikt op gemiddelde enkele reistarieven van slechts 200 euro, of ongeveer Rs 18.000, Wizz Air's Chief Executive Officer (CEO) József zei Váradi. Hoewel Váradi hoopt dat Wizz Air al volgend boekjaar naar India zal gaan vliegen, zei hij dat de tijdlijn afhankelijk zou zijn van het feit dat de luchtvaartmaatschappij alle noodzakelijke goedkeuringen in India en Europa zou ontvangen.

 

Nu Wizz Air – een van Europa's grootste budgetmaatschappijen – vanaf volgend jaar de Airbus A321XLR – de extra langeafstandsversie van het A321-vliegtuig – gaat introduceren, zou India binnen bereik zijn voor de luchtvaartgroep vanaf zijn stations in landen als Hongarije , Oostenrijk en Italië. De huidige vloot van Airbus A320-vliegtuigen van Wizz Air heeft niet het bereik om directe vluchten van Europa naar India uit te voeren.

 

Volgens Váradi zal de XLR naar verwachting non-stop vluchten van maximaal 8,5 uur kunnen uitvoeren, genoeg om verschillende steden in Europa met India te verbinden. In eerste instantie wil Wizz Air “zes tot zeven” Europese steden verbinden met enkele van de grote luchthavens in India. Volgens Váradi zouden de gemiddelde tarieven voor een enkele reis die de luchtvaartmaatschappij mikt op vluchten tussen India en Europa rond de 200 euro liggen, terwijl de goedkoopste tickets wel eens onder de 100 euro zouden kunnen liggen.

 

“We gaan de allereerste XLR in negen maanden ontvangen, in februari 2025. En er zullen 47 van die vliegtuigen binnenkomen. Wat India betreft…We zijn in gesprek met de (Indiase) regering en de toezichthouder, en ook in Europa... Vanuit Europa zijn we een aangewezen luchtvaartmaatschappij uit Italië, Oostenrijk en Hongarije... We praten met de Indiase kant om ervoor te zorgen dat de benaming wordt erkend, geaccepteerd en goedgekeurd,' vertelde Váradi aan The Indian Express aan de zijlijn van de CAPA India Aviation Summit in Delhi.

 

“Als ik momenteel spreek met Indiërs die in verschillende delen van Europa wonen, is een van de grootste problemen dat het zo duur is om (naar India) te vliegen. Dat is wat er gaat veranderen, en ik denk dat dat moet veranderen. Het zou geweldig zijn voor de economie en geweldig voor het Indiase volk”, zei Váradi, eraan toevoegend dat lage tarieven doorgaans meer toeristen en diaspora aantrekken, en dat er vanuit beide segmenten een aanzienlijke vraag is naar betaalbare reizen tussen India en Europa.


Feestelijke aanbieding

 

Momenteel worden bijna alle rechtstreekse vluchten tussen India en Europa uitgevoerd door full-service luchtvaartmaatschappijen, waarbij nauwelijks budgetmaatschappijen in de mix zitten. Net als Wizz Air zal IndiGo vanaf volgend jaar ook de A321XLR in zijn vloot opnemen en rechtstreekse vluchten naar Europa vanuit India kunnen lanceren.

 

Wizz Air is een point-to-point-luchtvaartmaatschappij die beweert het goedkoopste model in Europa te hebben en is al meer dan twintig jaar actief. De luchtvaartgroep exploiteert meer dan 750 routes en vliegt van en naar meer dan 190 luchthavens in meer dan 50 landen. De groep heeft vier luchtvaartmaatschappijen: één die elk is geregistreerd in Hongarije, Malta, het Verenigd Koninkrijk en Abu Dhabi. Het heeft in totaal 33 bases in 16 landen in Europa en het Midden-Oosten, en een vloot van meer dan 200 vliegtuigen.

 

Wizz Air is ook “erg enthousiast” om vluchten tussen Abu Dhabi en India te starten, zei Váradi, eraan toevoegend dat er ook op dat front gesprekken gaande zijn. “Vanuit Abu Dhabi zijn we een aangewezen luchtvaartmaatschappij, maar dat blijft afhankelijk van acceptatie en goedkeuring door India. Hier werken we dus aan”, zei hij.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.indianexpress.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.