Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 29 september 2024 @ 00:45 door Travelboy , 107 keer bekeken

De vakbondsactie op 1 oktober om de wantoestanden in de bewakings-, schoonmaak- en horecasector aan te klagen, maakt dat er die dag geen vertrekkende vluchten zullen zijn op Brussels Airport. Ook bij de aankomende vluchten wordt een impact verwacht. In totaal zijn naar schatting 50.000 passagiers getroffen.

 

 De vakbonden hebben een manifestatie in de Europese wijk in Brussel gepland. Daar zal naar verwachting een groot aantal werknemers van de externe dienstverlener voor veiligheid aan deelnemen, zegt Brussels Airport.

 

"Om de veiligheid van de passagiers en het personeel te kunnen garanderen, zullen de luchtvaartmaatschappijen, in overleg met Brussels Airport, geen vertrekkende passagiersvluchten uitvoeren op 1 oktober", staat in het persbericht.

 

Getroffen passagiers worden door hun luchtvaartmaatschappij verwittigd. Brussels Airport vraagt aan iedereen om die dag niet naar de luchthaven te komen.

 

Aankomende passagiersvluchten kunnen wel doorgaan, maar ook daar zullen waarschijnlijk annuleringen zijn, verwacht Brussels Airport. "De luchthaven raadt alle passagiers die normaal op 1 oktober landen aan om de laatste informatie over hun vlucht te controleren bij hun luchtvaartmaatschappij of via de website van Brussels Airport."

 

De actie kan ook op andere plaatsen gevolgen hebben. Zo vermindert de luchthaven van Charleroi de capaciteit op die dag met 30 procent. Heel wat vluchten zullen naar verwachting geannuleerd worden, zo meldt Brussels South Charleroi Airport vrijdagavond. De luchthaven benadrukt dan ook dat de operaties de hele dag verstoord zullen zijn.

 

Passagiers wier vlucht geannuleerd wordt zullen door hun luchtvaartmaatschappij op de hoogte gebracht worden. Zij die wel nog een vlucht hebben die dag wordt aangeraden om drie uur op voorhand in de luchthaven te zijn en enkel met handbagage te reizen. De bagageafhandeling kan niet verzekerd worden.

 

Op de luchthaven van Charleroi zijn dinsdag een honderdtal vluchten gepland. Naar schatting 15.000 passagiers zijn getroffen.

 

bron: www.bruzz.be

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.