Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 07 september 2024 @ 22:14 door Travelboy , 48 keer bekeken

Het nieuwe kabinet wil volgend jaar een definitief besluit nemen over de opening van Lelystad Airport. Dat meldt De Telegraaf vrijdagavond op basis van bronnen rond de regering.

 

De luchthaven zou apart worden genoemd in het regeerakkoord van het kabinet-Schoof, wat een uitwerking is van het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, BBB en NSC. Daarin werd het Flevolandse vliegveld eerder dit jaar nog niet vermeld.

 

De nieuwe PVV-minister van Infrastructuur en Waterstaat, Barry Madlener, is bezig om verschillende besluiten op het luchtvaartdossier te nemen. Eerder deze week maakte hij bekend dat Schiphol de ruimte krijgt voor 475.000 tot 485.000 vliegbewegingen per jaar, op voorwaarde dat luchtvaartmaatschappijen stillere en schonere vliegtuigen gaan inzetten.

 

Lelystad Airport is een andere hete aardappel op zijn bord. Het vorige kabinet had dit jaar een besluit willen nemen, maar viel voortijdig.

 

Voorwaarden


Minister Madlener lijkt de voorwaarden te handhaven, die zijn voorganger Harbers eerder stelde aan opening van Lelystad voor groot vliegverkeer. Dat zijn een goedgekeurde natuurvergunning en een oplossing voor een lage vliegroute bij Lemelerveld (Overijssel).

 

Voor de beoordeling van de natuurvergunning heeft het ministerie van LVVN (Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur) meer tijd nodig, zo zei een woordvoerder onlangs tegen Omroep Flevoland. De oplossing voor de vliegroute lijkt eenvoudiger, al moet Luchtverkeersleiding Nederland hieraan nog haar goedkeuring geven.

 

Dan ligt het voor de hand dat er niet eerder dan volgend jaar een definitief besluit mogelijk is over de openstelling van de luchthaven voor vakantievluchten.

 

Het ministerie heeft vrijdagavond niet gereageerd op vragen van Omroep Flevoland. Voor Prinsjesdag wordt meer duidelijkheid verwacht, als het kabinet het regeerakkoord naar buiten brengt.

 

De provincie Flevoland en gemeente Lelystad hebben recent per brief bij minister Madlener aangedrongen om nog voor het einde van dit jaar een besluit te nemen.

 

bron: www.omroepflevoland.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.