Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 12 juli 2024 @ 02:07 door Travelboy , 263 keer bekeken

Sun Express heeft een nieuwe innovatie geïntroduceerd op haar Boeing 737-800-vliegtuigen. Het is de eerste Europese airline die de stap neemt.

 

De nieuwe technologie, genaamd Finlets, moet oudere vliegtuigen zuiniger maken. Het systeem, ontwikkeld door het Amerikaanse Vortex Control Technologies, wordt aan de staartsectie van een vliegtuig bevestigd. De kleine vinnen hebben invloed op de luchtstroom en verminderen de wrijvingsweerstand. Sun Express heeft sinds mei vijf 737-800’s van Finlets voorzien. De luchtvaartmaatschappij verwacht nog eens 25 toestellen uit te rusten met het systeem.

 

De airline hoopt dat het ongeveer 1,9 miljoen liter brandstof per jaar kan besparen en de CO2-uitstoot met ongeveer zes miljoen kilo kan verminderen. Op basis van de huidige prijzen bespaart de maatschappij dan ruim 1,3 miljoen euro in drie jaar tijd. De Finlets zijn momenteel uitsluitend gecertificeerd voor de Boeing 737-700, -800 en -900. Het systeem is ook al getest op een C-17 van de Amerikaanse luchtmacht. Delta heeft aangekondigd de vinnen te testen op een van haar 737-900’s.

 

bron: www.upinthesky.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.