Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 14 februari 2024 @ 11:59 door Travelboy , 325 keer bekeken

Eindhoven Airport moet vijf maanden helemaal op slot voor een grote verbouwing. De start- en landingsbaan van Vliegbasis Eindhoven worden helemaal vernieuwd. Gedurende die periode kan er niet gevlogen worden vanaf Eindhoven Airport en moeten reizigers dus uitwijken naar andere luchthavens. In eerdere plannen over de renovatie werd gesproken over 2025.

 

De renovatiewerkzaamheden gaan zo'n 22 weken in beslag nemen, van februari tot en met juni. Voor deze periode wordt gekozen omdat dit de beste tijd van het jaar is voor het werk.

 

Instrument Landing System


Bij de complete renovatie van de start- en landingsbaan wordt ook de verlichting, bekabeling en afwatering vernieuwd. Tegelijk wordt onder meer het Instrument Landing System (ILS) flink verbeterd. Dat werd in 2022 al aangekondigd.

 

Met het nieuwe ILS wordt landen en opstijgen bij zeer dichte mist mogelijk. Bij de huidige versie moet minstens sprake zijn van 550 meter zicht bij landingen en driehonderd meter bij het opstijgen. Aan het nieuwe ILS hangt een pittig prijskaartje van zo'n tien miljoen euro.

 

Het Rijksvastgoedbedrijf is een zogenoemde marktconsultatie gestart, waarvoor geïnteresseerde aannemers zich tot eind deze maand kunnen inschrijven. Uit die gegadigden worden volgens het ED zes partijen gekozen om mee te kunnen dingen naar de aanbesteding.

 

bron: www.omroepbrabant.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.