Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 20 juli 2024 @ 10:36 door Travelboy , 212 keer bekeken

Een Amerikaanse rechtbank oordeelde dat Booking.com de Computer Fraud and Abuse Act heeft overtreden door zonder toestemming toegang te krijgen tot een deel van de website van Ryanair, zo bleek uit rechtbankdocumenten. De luchtvaartmaatschappij zei dat deze uitspraak zou helpen om een einde te maken aan het ongeoorloofd scrapen van schermen door boekingssites.

 

De Ierse luchtvaartmaatschappij, naar passagiersaantallen de grootste van Europa, heeft de afgelopen jaren een reeks rechtszaken aangespannen tegen externe boekingsplatforms die haar tickets zonder toestemming doorverkopen.

 

Zij zegt dat de bedrijven, die screen-scraping software gebruiken om tickets te vinden en door te verkopen, extra kosten in rekening brengen en het voor de luchtvaartmaatschappij moeilijk maken om contact op te nemen met passagiers.

 

Een jury in de arrondissementsrechtbank van Delaware oordeelde unaniem dat Booking.com de Computer Fraud and Abuse act had overtreden en dat het een derde partij ertoe had aangezet om zonder toestemming toegang te krijgen tot delen van de website van Ryanair "met de bedoeling om te frauderen", aldus het vonnis dat laat op donderdag werd uitgesproken.

 

De rechtbank verwierp ook de tegeneisen van Booking.com dat Ryanair het boekingsplatform had belasterd en dat de luchtvaartmaatschappij oneerlijke concurrentie had bedreven.

 

"We verwachten dat deze uitspraak een einde zal maken aan de internetpiraterij en de te hoge prijzen die luchtvaartmaatschappijen, andere reisorganisaties en consumenten worden aangerekend door de onwettige activiteiten van OTA Pirates (online reisagenten)," zei Michael O'Leary, Chief Executive van Ryanair, in een verklaring.

 

Hij zei dat hij hoopte dat de uitspraak consumentenorganisaties in Groot-Brittannië en Europa zou dwingen om actie te ondernemen om illegaal schermschrapen en het te veel in rekening brengen van vluchten en aanvullende diensten aan consumenten te verbieden.

 

bron: https://nl.marketscreener.com

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.