Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 10 januari 2024 @ 00:34 door Travelboy , 296 keer bekeken

Ryanair verwacht vijf tot tien vliegtuigen te kort te komen voor het hoogseizoen van de zomer in 2024 als gevolg van vertragingen bij de Boeing-leveringen, waardoor het waarschijnlijk gedwongen wordt om de groei van het verkeer naar beneden bij te stellen, vertelde Chief Executive Michael O'Leary dinsdag aan de Financial Times.

 

Ryanair had eind april 57 Boeing MAX 8200 vliegtuigen geleverd moeten krijgen en O'Leary zei dat de vertragingen betekenen dat het bedrijf waarschijnlijk 200 miljoen passagiers zal vervoeren voor het boekjaar dat in april begint in plaats van de 205 miljoen die eerder waren voorspeld.

 

De lagekostenmaatschappij heeft in haar winterschema gesnoeid vanwege de aanhoudende vertragingen, waardoor ze haar verkeersprognose voor het jaar tot maart 2024 moest verlagen van 185 miljoen naar 183,5 miljoen passagiers, wat neerkomt op een jaar-op-jaar groei van 9%.

 

"We zouden 27 vliegtuigen geleverd krijgen voor Kerstmis, we hebben er uiteindelijk 11 gekregen. Eind april zouden we 57 vliegtuigen geleverd moeten krijgen en we denken dat we geluk hebben als we er 50 krijgen tegen eind juni," zei O'Leary in een interview met de Financial Times.

 

"Dus we komen vijf, zeven, misschien 10 vliegtuigen tekort voor het hoogseizoen dit jaar." Het kost ons, als je het hebt over 5 miljoen minder op 205 miljoen passagiers... waarschijnlijk twee, tweeënhalf procent van de winst," voegde hij eraan toe.

 

bron: https://nl.marketscreener.com

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.