Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 08 mei 2024 @ 00:27 door Travelboy , 165 keer bekeken

Corendon gaat vanaf woensdag geld vragen voor het meenemen van een groot stuk handbagage in het vliegtuig. Voor 15 euro kunnen reizigers een rolkoffer van maximaal 10 kilo meenemen.

 

"Het vragen van geld voor het meebrengen van handbagage past in de trend die je de afgelopen jaren al bij veel andere aanbieders ziet", zegt een woordvoerder van Corendon tegen NU.nl. "We hopen hiermee de gestegen kosten te kunnen dekken en de in- en uitstaptijd te verkorten."

 

Voor 15 euro kunnen reizigers een stuk handbagage meenemen van maximaal 55 bij 40 bij 25 centimeter. Voor zwaardere items geldt een ander tarief. Alleen een klein stuk handbagage, zoals een rugtas, mag nog gratis mee.

 

De nieuwe toeslag gaat alleen gelden voor Nederlandse vluchten die Corendon zelf uitvoert. De vakantiemaatschappij biedt ook reizen met vluchten van bijvoorbeeld KLM aan, maar die luchtvaartmaatschappijen hanteren hun eigen regels.

 

Vanaf 8 mei moeten passagiers gaan betalen voor het meenemen van de trolley. Voor vluchten die al eerder geboekt zijn, blijven de oude voorwaarden gelden.

 

Met het nieuwe bagagebeleid volgt Corendon het voorbeeld van andere luchtvaartmaatschappijen. Onder andere Ryanair, easyJet en Transavia vragen al geld voor het meebrengen van grotere handbagage.

 

bron: www.nu.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.