Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 25 januari 2024 @ 17:21 door Travelboy , 332 keer bekeken

Transavia gaat geld vragen voor grotere handbagage die niet onder de stoel past. De nieuwe voorwaarden voor cabinebagage wijzigen per 3 april dit jaar.

 

In de nieuwe situatie blijft het voor passagiers mogelijk één klein stuk handbagage gratis mee te nemen aan boord als deze onder de stoel past. Indien een passagier daarnaast ook een groot stuk cabinebagage aan boord wil meenemen, moet dit worden bijgeboekt.

 

Het nieuwe beleid geldt voor passagiers die na 3 april boeken. De vanafprijs voor het meenemen van een stuk cabinebagage van maximaal 10 kilo is 10 euro per enkele reis.

 

Volgens Transavia is de capaciteit in de bagagebakken vaak onvoldoende om de stroom trolleys in de cabine tijdig en volledig te verwerken. Vaak moet lastminute bagage worden ingenomen om daarna in het ruim te plaatsen.


´Verder is de wijziging van beleid nodig omdat we kampen met almaar gestegen kosten, onder meer voor uitstootrechten, vernieuwing van onze vloot, luchthavengelden en onderhoud´, zegt de airline.

 

Met dit nieuwe beleid wil Transavia de reiservaring van de passagiers nog verder verbeteren, zegt de maatschappij in een toelichting.

 

De komende tijd, tot 3 april, is sprake van een overgangsperiode. Dat betekent concreet dat voor passagiers die voor 3 april hebben geboekt de oude regeling geldt. Dus ook als zij daarmee na 3 april reizen, vallen ze onder de oude voorwaarden. De oude regeling blijft ook gelden voor allotmentboekingen waarbij de passagier reist tot en met 3 november.

 

Het bijboeken van cabinebagage kan via alle partnerkanalen of Mijn Transavia. In tegenstelling tot het verleden kan dit ook voor groepsboekingen worden bijgeboekt, maar alleen via het Service Center.

 

Half december werd bekend dat passagiers van Transavia mogelijk moesten gaan betalen voor het meenemen van handbagage in de cabine.

 

Hoewel het meenemen van handbagage tot nu toe bij de ticketprijs was inbegrepen, heeft Transavia plek voor maximaal 70 stuks in de bagagebakken. Zodra die vol zijn, wordt de bagage bij het instappen ingenomen en in het ruim geplaatst.


Wie er zeker van wil zijn dat zijn handbagage mee mag in de cabine, kon nu al tegen betaling een plek voor zijn handbagage reserveren

 

bron: www.travmagazine.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.