Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 23 maart 2024 @ 00:12 door Travelboy , 287 keer bekeken

Eindhoven Airport ondergaat een transformatie die de capaciteit en duurzaamheid van de luchthaven significant zal verhogen. Met een startsein eind dit jaar, is het ambitieuze project om de terminal uit te breiden gepland om in 2027 voltooid te zijn. Deze uitbreiding is een antwoord op de groeiende vraag: in 2023 passeerden maar liefst 6,8 miljoen passagiers de poorten van Eindhoven Airport, terwijl de huidige faciliteiten ontworpen zijn voor een capaciteit van 5 miljoen passagiers.

 

Het bouwproject, waarvoor bouwbedrijf Heijmans de uitvoering op zich neemt, omvat een vergroting van de terminal met circa 10.000 vierkante meter aan luchtzijde en 2.000 vierkante meter aan landzijde. Een belangrijk onderdeel van de uitbreiding is de toevoeging van een bagagekelder, wat zal bijdragen aan een snellere en efficiëntere bagageafhandeling. Het ontwerp, een samenwerking tussen EGM architecten, Iv Bouw en Peutz, integreert de nieuwste duurzaamheidsontwikkelingen. Zo zal de terminal na de uitbreiding volledig gasloos zijn en wordt het energieverbruik voor een groot deel gedekt door bijna 1.100 zonnepanelen op het dak van de nieuwe terminal.

 

De focus op duurzaamheid blijkt ook uit het hergebruik van materialen, zoals de geveldelen uit de bestaande terminal, en het toepassen van twee warmte-koude-opslaginstallaties voor het verwarmen en koelen van de terminal. Verder draagt de sedumbeplanting op een deel van het dak bij aan wateropvang en isolatie, en wordt opgevangen regenwater hergebruikt voor de toiletten in de nieuwe terminal. Dit alles onderstreept de inzet van Eindhoven Airport om een groene en toekomstbestendige luchthaven te zijn.

 

De bouw van de uitbreiding neemt ongeveer 2,5 jaar in beslag. Deze periode is langer dan aanvankelijk voorzien, mede door de toevoeging van een bagagekelder en de noodzaak de luchthaven operationeel te houden tijdens de werkzaamheden. De planning houdt rekening met een voorziene tijdelijke sluiting vanwege baanwerkzaamheden in 2027.

 

Met de uitbreiding van de terminal vergroot Eindhoven Airport niet alleen de capaciteit maar verbetert het ook de passagierservaring door meer ruimte te bieden voor gates, horeca, en het non-Schengengebied. De grotere aankomsthal zorgt ervoor dat meer vluchten tegelijkertijd kunnen uitstappen, een cruciale ontwikkeling sinds het besluit geen geplande vluchten meer uit te voeren na 23.00 uur.

 

Dit project is een belangrijke stap in het realiseren van de ambitie van Eindhoven Airport om de kwaliteit en capaciteit van de luchthaven te verhogen, wat uiteindelijk zal resulteren in een verhoogd comfort voor zowel reizigers als medewerkers.

 

bron: www.pitane.blueReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.