Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 07 november 2013 @ 03:55 door Travelboy , 1015 keer bekeken

Het provinciebestuur wil het faillissement van Maastricht Aachen Airport voorkomen door het vliegveld over te nemen. In een voorstel aan het Limburgs Parlement stelt het provinciebestuur dat de exploitatie van het vliegveld in handen moet komen van een private partij. Het Parlement neemt hierover op 7 februari 2014 een besluit.

 

Wanneer dit voorstel wordt aangenomen zou dat betekenen dat de provincie eigenaar wordt van de luchthaven en de exploitant dus betaalt voor het gebruik. Ook de kosten van de niet-economische diensten, zoals beveiliging, zullen voor de rekening van het provinciebestuur zijn.

 

Volgens gedeputeerde Twan Beurskens is een opknapbeurt van het vliegveld hard nodig om exploitanten te trekken. Dit vergt een forse investering van de provincie. In een afspraak met Omniport/Dura Vermeer, de huidige eigenaar, is vastgelegd dat ze de luchthaven en hun aandeel in het bedrijventerrein voor 1 euro verkopen.

 

Het provinciebestuur vindt het vliegveld van groot belang voor Limburg en is daarom bereid tot de overname. Volgens Beurskens is er geen andere investeerder bereid om de luchthaven over te nemen en ook nog eens te investeren in een opknapbeurt. De provincie stelt het faillissement van het vliegveld niet uit in het geval dat de overname niet door gaat.

 

bron: www.nritmedia.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.