Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 30 maart 2013 @ 02:26 door Travelboy , 1102 keer bekeken

De vestiging van een burgerluchthaven op het voormalige militaire vliegveld Twente bij Enschede is een stap dichterbij. De Reggeborgh Groep van de Twentse ondernemer Dik Wessels presenteerde vandaag het Belgische Aviapartner als exploitant van de luchthaven.

 

Daarmee voldoet investeerder Wessels aan een belangrijke voorwaarde van de gemeente Enschede en de provincie Overijssel, die samen de luchthaven ontwikkelen. Die eisten een ervaren bedrijf voor de exploitatie van het vliegveld. Aviapartner heeft een lange historie in de luchtvaartindustrie en is actief op 30 luchthavens in Europa.

 

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede reageerde opgetogen. De overeenkomst onderstreept volgens hem het vertrouwen van het bedrijfsleven in de potentie van Luchthaven Twente. De aanbesteding voor de luchthaven leek in december mislukt te zijn toen geen van de drie kandidaten voor de exploitatie uiteindelijk een bod wilde doen.

 

In januari maakten Twentse ondernemers onder aanvoering van de Reggeborgh Groep bekend toch mogelijkheden te zien voor een Twents vliegveld. Ze vinden een volwaardig vliegveld van groot belang voor de economie van Twente. Volgens de plannen vertrekt het eerste vliegtuig eind 2014 vanaf Luchthaven Twente.

 

bron: www.rtl.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.