Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 20 juli 2013 @ 13:31 door Travelboy , 1128 keer bekeken

Na Ryanair heeft nu ook een andere prijsvechter, Wizz Air, bezwaar aangetekend tegen de plannen van de Waalse regering om in 2014 een heffing in te voeren op Brussels South Charleroi Airport (BSCA). Wizz Air heeft vrijdag de Waalse regering opgeroepen af te zien van de belasting.

 

Wizz Air vliegt vanaf Charleroi naar zeven bestemmingen. De Hongaarse prijsvechter waarschuwt dat uitbreiding van het routenetwerk in gevaar wordt gebracht na invoering van de geplande reistax van drie euro per passagier.

 

Een woordvoerder van Wizz Air zei vrijdag: “Het onbegrijpelijk dat na soortgelijke experimenten in landen zoals Nederland of Ierland, de Waalse regering de passagiers wil opzadelen met een extra belasting. In plaats daarvan zou men hen eerder moeten bedanken voor de bloeiende economische activiteit, die al het passagiersverkeer met zich meebrengt voor de ​​regio. Het belasten van reizigers zal niet verhinderen dat mensen het vliegtuig nemen, maar het zal ertoe leiden dat reizigers en luchtvaartmaatschappijen voor andere luchthavens te kiezen.”

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.