Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 26 januari 2013 @ 01:25 door Travelboy , 1107 keer bekeken

Vliegangst? Lees dan snel dit artikel. Vliegen blijkt namelijk nog nooit zo veilig te zijn geweest als in 2012.

Sterker nog: de International Air Transport Association liet er een berekening op los en kwam tot de conclusie dat je theoretisch gezien 14.000 jaar lang iedere dag kunt vliegen zonder een ongeluk mee te maken.

2012 in cijfers

 

2012 gaat in de boeken als het veiligste vliegjaar sinds de jaren ’40. Het afgelopen jaar telde 23 vliegtuigongevallen waarbij 475 doden vielen. Als je het gemiddelde neemt van de afgelopen 10 jaar kom je uit op 34 ongelukken en 733 doden. Een verrassende uitslag als je daarbij optelt dat het aantal vluchten in 2012 5,5% steeg t.o.v. 2011.

Waar vlieg je veilig?

 

Over het algemeen zit je in Europa en andere Westerse landen met enige rust op je vliegtuigstoel. Slechts drie van de 23 ongelukken werden vorig jaar toegeschreven aan een vliegtuig dat in het westen was geproduceerd.

Waar vlieg je iets minder veilig?

 

Ga ja naar Afrika en neem je een binnenlandse vlucht, doe dan nog even een schietgebedje. Hoewel de kans nog steeds nihil is, is dit de meest onveilige regio om te vliegen.

Waar overal in de wereld de veiligheid stijgt, verslechterd hier de situatie juist. Het aantal ongevallen ligt er 9x zo hoog als in de rest van de wereld, terwijl het vliegverkeer boven Afrika maar 7% is van het vliegverkeer wereldwijd. Bijna de helft van de ongelukken vindt hier plaats.

Het probleem met de luchtvaart in Afrika (en deels ook in Zuidoost Azië en de voormalige Sovjetunie) is de veroudering van de vloot. Ook is de regelgeving hier minder streng en hebben de regionale vliegvelden minder veiligheidsvoorzieningen
 
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.