Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 22 mei 2013 @ 13:28 door Travelboy , 1250 keer bekeken

Luchtvaartmaatschappij easyJet introduceert een 'handbagagegarantie' op alle vluchten. Hiermee kunnen passagiers gegarandeerd hun handbagage met een maximale afmeting van 50 x 40 x 20 cm in de cabine vervoeren. Dankzij deze garantie biedt easyJet passagiers de mogelijkheid om hun gratis handbagage altijd mee te nemen in de passagierscabine en wordt de beperkte ruimte in de cabine efficiënt ingedeeld. De handbagagegarantie wordt vanaf dinsdag 2 juli 2013 binnen het hele easyJet-netwerk geïmplementeerd.   

 

Door de hoge bezettingsgraad (89%) en de efficiënte stoelindeling vervoert easyJet per vlucht vaak meer passagiers dan andere luchtvaartmaatschappijen. Op volle vluchten is de ruimte in de bagagevakken vaak beperkt. Het is dan ook niet altijd mogelijk om alle handbagage in de passagierscabine te vervoeren, met als gevolg dat handbagage soms alsnog naar het ruim moet worden verplaatst. Uit klantonderzoek van easyJet blijkt dat reizigers graag zien dat hun bagage in de passagierscabine vervoerd wordt, ook als dit inhoudt dat zij hiermee met de omvang van hun bagage rekening dienen te houden. Om de klanttevredenheid te verhogen heeft easyJet besloten om een handbagagegarantie in te voeren. Het meenemen van handbagage is bij easyJet gratis en ook zijn er geen beperkingen aangaande het gewicht.

De handbagagegarantie:
  Elke passagier kan één stuk handbagage met een maximale afmeting van 50 x 40 x 20 cm, inclusief handvatten en wielen, gratis meenemen aan boord. Voor deze bagage is er gegarandeerd ruimte in de passagierscabine - in de bagagevakken of onder de stoelen.

 

  Passagiers mogen kosteloos grotere handbagage meenemen met een maximale afmeting van 56 x 45 x 25 cm, inclusief handvatten en wielen. Op sommige volle vluchten kan het voorkomen dat deze bagage (red club: tegen betaling) verplaatst moet worden naar het ruim.

 

easyJet Plus kaarthouders, klanten met een Flexi Fare-ticket of klanten die een stoel vooraan in het vliegtuig of een stoel met extra beenruimte hebben gekocht, kunnen handbagage meenemen met een maximale afmeting van 56 x 45 x 25 cm, inclusief handvatten en wielen. Door gebruik te maken van easyJet Plus Speedy Boarding kunnen zij als eerste aan boord gaan om zeker te zijn van voldoende ruimte voor hun bagage.

 

Lees over de addertjes onder het gras (in het Engels) op www.thetravelmagazine.net/i-4864--easyjet-introduces-guaranteed-hand-luggage-size.htmlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.