Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 01 juni 2013 @ 00:02 door Travelboy , 955 keer bekeken

Schiphol gaat de komende jaren voor 1 miljard euro investeren in nieuwe pieren en betere voorzieningen voor reizigers. En dat maakt de weg vrij om de luchthaven in Lelystad geschikt te maken voor vakantievluchten.

 

Na maandenlange onderhandelingen hebben Schiphol en de KLM een akkoord bereikt over de toekomst. De onderhandelingen waren moeilijk, omdat Schiphol nog met veel andere partijen rekening moest houden. Morgen praat het kabinet over de deal, die algemeen wordt beschouwd als zeer belangrijk voor de toekomst van de luchtvaart in Nederland en voor de werkgelegenheid in de sector.

 

In de afspraken staat onder meer dat op Schiphol betere faciliteiten komen voor reizigers op grote intercontinentale vluchten. Dat zijn vooral KLM-passagiers.

 

Tarieven omhoog

 

De tarieven voor het gebruik van Schiphol gaan voor alle luchtvaartmaatschappijen iets omhoog.
Om Schiphol te ontlasten, worden over een paar jaar veel vakantievluchten die minder belangrijk zijn voor de mainportfunctie overgeplaatst naar Lelystad. Een concreet besluit daarover valt volgend jaar. Gehoopt wordt dat in 2017 op Lelystad kan worden gevlogen. Daar moet dan wel fors worden geïnvesteerd in een langere start- en landingsbaan

 

bron: www.nos.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.