Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 22 juni 2013 @ 00:48 door Travelboy , 1117 keer bekeken

Vanaf december 2015 moet er een vaste treinverbinding zijn tussen Den Haag en Brussel, in de vorm van de Lage Landen Lijn. Dat heeft de wethouder van Den Haag vandaag bekend gemaakt. De lijn zou ook Brussels Airport als halte hebben. De uitbater van de luchthaven in Zaventem is alvast enthousiast.

 

De plannen lagen al langer op tafel, maar nu is er dus een concrete datum. In de intentieverklaring tussen de verschillende partijen gaat het over december 2015, of vroeger indien mogelijk. Vervoersorganisatie Arriva, dochteronderneming van Deutsche Bahn, zal de treinverbinding uitbaten.

 

Op de lijn moet elk uur een trein gaan rijden, die stopt in Delft, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen, Mechelen, Brussels Airport, Brussel Centraal en Brussel-Zuid. In totaal moeten er tussen de 16 en 22 treinen per dag rijden tussen Brussel en Den Haag. Brussels Airport is partner in het project en reageert enthousiast: "Onze luchthaven is gezegend met de knappe Diabolo-infrastructuur, waar nog niet zoveel treinen op rijden", meldt de mobiliteismanager van de luchthaven.

 

"Vandaag ontbreken verbindingen met het noorden van het land en het zuiden van Nederland.” En dat terwijl er jaarlijks zo’n 300.000 Nederlanders naar Brussels Airport komen. “Minder dan tien procent daarvan maakt gebruik van het openbaar vervoer”, klinkt het nog bij Brussels Airport. Bovendien wil de luchthavenuitbater ook het reizigersaantal binnen de vijf jaar optrekken naar 600.000 mensen.

 

Reserveren zal niet nodig zijn bij de Lage Landen Lijn. Over het tarief is nog niet veel geweten, vermoedelijk zal het ongeveer even hoog zijn als dat van een reguliere intercity.

 

bron: www.vtm.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.