Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 13 september 2013 @ 21:48 door Travelboy , 1093 keer bekeken

Vliegtuigpassagiers hechten tijdens de vlucht meer waarde aan draadloze internetverbinding dan aan beenruimte of ander comfort. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Honeywell Aerospace bij meer dan drieduizend vliegtuigreizigers uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Singapore. De onderzoekers kwamen ook tot de vaststelling dat 80 procent van de reizigers tijdens de vlucht een online connectiviteit verwacht. Wel wordt aangevoerd dat wifi bij nagenoeg 90 procent de reizigers tot frustraties leidt, vooral door onderbrekingen en trage verbindingen. Snacks worden het meest courant opgegeven om een draadloze online verbinding te kunnen garanderen.

“Er is een duidelijke verschuiving merkbaar in de wensen en voorkeuren van vliegtuigpassagiers,” merken de onderzoekers op. “Het commercieel vliegtuigverkeer tracht uit commerciële overwegingen om zoveel mogelijk passagiers in één vliegtuig te krijgen. Passagiers klaagden dan ook vaak over een gebrek aan beenruimte en andere ongemakken. Nu blijkt echter dat bijna 90 procent van de reizigers bereid is om allerhande voordelen, zoals gereserveerde zetels of extra beenruimte - op te geven voor een goede draadloze online verbindingen. Dit fenomeen wijst er duidelijk op dat de reiziger het vliegcomfort op een andere manier is gaan definiëren.

De onderzoekers stelden vast dat bijna 66 procent van de reizigers bereid is om een gereserveerde zetel in te ruilen voor een draadloze internet-verbinding, terwijl bijna 33 procent aangaf een zetel met een verstelbare rugleuning te willen opgeven om wifi ter beschikking te krijgen. Bijna 25 procent zou instemmen met een beperkte beenruimte. Meer dan 66 procent van de Amerikaanse reizigers en meer dan 75 procent van hun collega’s uit Groot-Brittannië of Singapore zou liever het ongemak hebben van vertragingen, extra veiligheidscontroles of onaangename medepassagiers dan de toegang tot draadloos internet ontzegd te worden.

Ook bleek dat ongeveer 33 procent van de reizigers liever naast een huilende baby zou zitten dan van het internet afgesloten te worden. De onderzoekers stelden ook vast dat de reizigers het internet aan boord van het vliegtuig eerder voor persoonlijke dan voor professionele aangelegenheden willen gebruiken. De meest populaire activiteit is het lezen of verzenden van email, gevolgd door het raadplegen van sociale netwerken. Meer dan driekwart van de reizigers is van mening dat draadloos internet op vliegtuigen altijd zou moeten worden aangeboden, waarbij ook vaak de snelheid wordt geëist die men thuis of in de werkomgeving gewoon is geraakt. (MH)

 

bron: www.express.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.