Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 29 oktober 2013 @ 15:32 door Travelboy , 1198 keer bekeken

Reserveren noodzakelijk voor goedkope parkeerplaats vliegvelden Schiphol en Brussels

 

De grootste vliegvelden van Nederland en België hanteren hoge parkeertarieven. Alleen een reservering maakt parkeren op deze vliegvelden betaalbaar. Dit blijkt uit het Herfstrapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ van de onafhankelijke reiswebsite Vliegveldinfo.nl. Een week lang parkeren op Amsterdam Airport Schiphol en Brussels Airport is behoorlijk aan de prijs, maar vroegtijdig reserveren maakt een parkeerplaats de helft goedkoper. Amsterdam Airport Schiphol biedt Schiphol Smart Parking en Brussels Airport biedt Discount Parking.

 

In het Herfstrapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ vergelijkt Vliegveldinfo.nl de parkeertarieven van vijf Nederlandse, vier Belgische en zes Duitse luchthavens nabij de Nederlandse grens, door te kijken naar de kosten van een parkeerplaats voor een periode van drie dagen en een week. Om tot een goede vergelijking te komen heeft Vliegveldinfo.nl wederom de inrijtarieven van de goedkoopste parkeermogelijkheden van ieder vliegveld met elkaar vergeleken. Op de helft van de zestien onderzochte vliegvelden kan echter ook vooraf een parkeerplaats worden gereserveerd en dat zorgt bijna altijd voor een verlaging van de prijs. In Nederland was Schiphol lange tijd het enige vliegveld waar reizigers parkeerplaatsen konden reserveren, in 2013 volgden ook Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport met een reserveringsmogelijkheid via de officiële website.

 

Hoogstwaarschijnlijk zal het aantal vliegvelden met een reserveringsmogelijkheid voor parkeerplaatsen de komende jaren verder stijgen. “Het is geen toeval dat met name de grote bekende vliegvelden met het grootste budget deze mogelijkheid aanbieden”, zegt oprichter van Vliegveldinfo.nl Guus Wantia. “Vliegvelden willen net als luchtvaartmaatschappijen reizigers zo vroeg mogelijk aan boord hebben. Dit verkleint de kans dat een reiziger zich nog laat verleiden door bijvoorbeeld een goedkoop parkeerterrein in de buurt van het vliegveld of een aanbieder van luchthavenvervoer”. Parkeren op de drukste vliegvelden van Nederland en België is prijzig, alleen reserveren brengt hier verandering in. Reizigers die reserveren kunnen een week parkeren op Amsterdam Airport Schiphol voor € 47 (Schiphol Smart Parking) in plaats van € 80, een week parkeren op Brussels Airport is mogelijk voor € 39 (Discount Parking) in plaats van € 86.

 

In vergelijking met het Lenterapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ is er weinig veranderd in de ranglijst van voordeligste vliegvelden om te parkeren. Alleen de parkeertarieven op Düsseldorf Airport en Eindhoven Airport zijn verhoogd in het afgelopen halfjaar, op beide vliegvelden is een week parkeren nu € 5 duurder. Duitsland blijft met afstand het goedkoopste land om te parkeren. Een week parkeren op een Duits vliegveld is gemiddeld € 26 goedkoper dan een week parkeren op een Belgisch vliegveld en € 17 goedkoper dan in Nederland. Van de zestien vliegvelden is Münster Osnabrück Airport veruit het goedkoopst, zowel drie dagen als een week parkeren is op het West-Duitse vliegveld veel goedkoper dan op andere vliegvelden. In Nederland is Groningen Airport Eelde de positieve uitschieter, in België is Oostende Brugge Airport het goedkoopst om te parkeren.

 

3 dagen:

Vliegveld Gemiddeld parkeertarief
1. (1) Duitsland € 37
2. (2) Nederland € 40
3. (3) België € 41

 

7 dagen / 1 week:

Vliegveld Gemiddeld parkeertarief
1. (1) Duitsland € 43
2. (2) Nederland € 60
3. (3) België € 69

 

3 dagen:

Vliegveld Parkeertarief
1. (1) Münster Osnabrück Airport (D) € 15
2. (2) Oostende Brugge Airport (B) € 21
3. (3) Groningen Airport Eelde (NL) € 30
4. (4) Dortmund Airport (D) € 33
5. (5) Rotterdam The Hague Airport (NL) € 35
6. (6) Weeze Airport (D) € 36
7. (7) Eindhoven Airport (NL) € 40
8. (9) Bremen Airport (D) € 44
8. (8) Düsseldorf Airport (D) € 44
10. (10) Luik Airport (B) € 45
11. (11) Brussels Airport (B) € 46
11. (11) Maastricht Aachen Airport (NL) € 46
13. (13) Keulen Bonn Airport (D) € 49
14. (14) Charleroi Airport (B) € 53
15. (15) Amsterdam Airport Schiphol (NL) € 53,50

 

7 dagen / 1 week:

Vliegveld Parkeertarief
1. (1) Münster Osnabrück Airport (D) € 27
2. (2) Dortmund Airport (D) € 39
3. (2) Düsseldorf Airport (D) € 44
4. (4) Weeze Airport (D) € 45
5. (5) Keulen Bonn Airport (D) € 49
5. (5) Oostende Brugge Airport (B) € 49
7. (7) Groningen Airport Eelde (NL) € 50
8. (7) Eindhoven Airport (NL) € 55
8. (9) Rotterdam The Hague Airport (NL) € 55
10. (10) Bremen Airport (D) € 56
11. (11) Luik Airport (B) € 60
11. (11) Maastricht Aachen Airport (NL) € 60
13. (13) Amsterdam Airport Schiphol (NL) € 79,90
14. (14) Charleroi Airport (B) € 81
15. (15) Brussels Airport (B) € 86

 

Over Lente/Herfstrapport ‘Parkeren op het vliegveld’
Tweemaal per jaar brengt Vliegveldinfo.nl het rapport ‘Parkeren op het vliegveld’ uit, in het voorjaar het Lenterapport en in het najaar het Herfstrapport. Hierin wordt gekeken naar de parkeertarieven van vijf Nederlandse, vier Belgische en zes Duitse luchthavens. De goedkoopste alternatieven van ieder vliegveld worden met elkaar vergeleken, meestal is dat het zogenaamde lang parkeren tarief. Parkeertarieven van vooraf gereserveerde parkeerplaatsen zijn uitgesloten van het rapport, bovenstaande tarieven betaalt u op de dag van aankomst (inrijtarief). Antwerp Airport is niet opgenomen in het rapport omdat alle parkeerplaatsen van het vliegveld gratis kunnen worden gebruikt. Het Herfstrapport 2013 is de derde editie van dit rapportReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.