Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 31 augustus 2013 @ 17:04 door Travelboy , 958 keer bekeken

Alle Nederlandse regionale vliegvelden (Maastricht, Eindhoven, Rotterdam en Groningen) zouden naar het oordeel van de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit onveilig zijn en een zogenaamde “Mangelstern” krijgen. Feit is echter, dat op deze luchthavens, net zoals op Airport Weeze, veilig vliegverkeer plaatsvindt!

 

Airport Weeze duidt erop, dat de luchthaven volgens de internationale regels van de ICAO (International Civil Aviation Organisation) door de Duitse luchtvaartautoriteiten is goedgekeurd. Alle voorschriften van de autoriteiten zijn nagekomen. Uit het standpunt van de autoriteiten en ook de Duitse luchtverkeersleiding (DFS) is een veilig vliegverkeer gegarandeerd. Volgens de DFS zijn er sinds het bestaan van Airport Weeze geen veiligheidsrelevante incidenten geweest.

 

Het verlanglijstje van de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit is niet op relevante voorschriften van de ICAO gebaseerd. De ICAO legt de regels en standaarden voor de internationale luchtvaart vast. Zowel de Duitse als ook de Nederlandse autoriteiten werken met deze criteria. Alle Nederlandse regionale vliegvelden (Maastricht, Eindhoven, Rotterdam en Groningen) zouden uit zicht van de Duitse pilotenvakbond “Vereinigung Cockpit” onveilig zijn en een zgn. “Mangelstern” krijgen. Feit is echter, dat op deze luchthavens, net zoals op Airport Weeze, een veilig vliegverkeer plaatsvindt!

 

Ludger van Bebber, directeur van Airport Weeze: ”Het is schandalig, dat een afzonderlijke, vooringenomen groep als de Vereinigung Cockpit, aan de hand van willekeurige criteria vastgelegde onderzoekingen luchthavens aangeeft, die naar de internationale standaards veilig werken en tot vandaag geen enkel veiligheidsrelevante incidenten hadden. De passagier wordt hier niet zakelijk geïnformeerd, maar eerder onnodig onzeker gemaakt”

 

bron: persbericht Airport WeezeReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.